Στη σύλληψη δέκα γυναικών που σκόπευαν να κάνουν μπάνιο στην πλαζ των Καννών φορώντας μπουρκίνι, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της περιοχής.

Οι γυναίκες συνελήφθησαν έξω από το πολυτελές ξενοδοχείο Martinez και ήταν φίλες ή συγγενείς του Ρασίντ Νεζάκ, ενός Αλγερινού ο οποίος έγινε γνωστός το 2010, όταν αποφάσισε να πληρώνει τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε γυναίκες οι οποίες δεν τηρούν τη γαλλική νομοθεσία που απαγορεύει την μπούρκα.

Με αυτό τον τρόπο ο 45χρονος πολιτικός και επιχειρηματίας ήθελε να υπενθυμίσει ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας πέρσι τον Αύγουστο αναίρεσε τις αποφάσεις διαφόρων παραλιακών δήμων (μεταξύ αυτών και εκείνος των Καννών) που απαγόρευαν στις γυναίκες να εμφανίζονται στις παραλίες με μπουρκίνι.

Οι γυναίκες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα των Καννών όπου παρέμεναν μέχρι αργά το απόγευμα. Ο Νεκάζ πέρασε πρώτα από το αστυνομικό τμήμα και κατόπιν πήγε στην Κρουαζέτ όπου εξήγησε στα μέσα ενημέρωσης ότι κινδυνεύει να καταδικαστεί σε εξάμηνη φυλάκιση και να του επιβληθεί πρόστιμο 7.500 ευρώ «για οργάνωση παράνομης διαδήλωσης» αν επιμείνει στην απόφασή του να οδηγήσει τις γυναίκες στην παραλία.