Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Εκτός από τον πολιτικό κόσμο, καλλιτέχνες και ηθοποιοί επικρίνουν έντονα την απόφαση του προέδρου, ζητώντας να την ανακαλέσει. Μεταξύ αυτών ο διάσημος ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Με βίντεο-μήνυμά του, ο ηθοποιός απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ σημειώνει πως η προτεραιότητα πρέπει να είναι η προστασία των πολιτών, προσθέτοντας ότι 200.000 θάνατοι ετησίως στις ΗΠΑ οφείλονται στην ατμοσφαιρική ρύπανση. «Ξέρω ότι είναι εύκολο να κοιτάς προς τα πίσω, αλλά δεν μπορείς να μην κάνεις τίποτα όσο άνθρωποι αρρωσταίνουν και πεθαίνουν, ειδικά όταν ξέρεις ότι υπάρχει άλλος δρόμος», τονίζει ο Σβαρτσενέγκερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν γίνεται να γυρίσεις πίσω στον χρόνο, σχολιάζοντας με χιούμορ πως αυτό είναι κάτι που μόνο ο ίδιος μπορεί να κάνει, αναφερόμενος στις ταινίες «Terminator» με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

Αξίζει να σημειωθεί πως Τραμπ και Σβαρτσενέγκερ έχουν ανταλλάξει πυρά στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ο ηθοποιός ανέλαβε την παρουσίαση του «The Apprentice», σόου από το οποίο έγινε διάσημος ο νυν Αμερικανός πρόεδρος πριν από χρόνια.

Δείτε το βίντεο: