Τον πατέρα του γνωστού παίκτη των Oklahoma City Thunder Ενές Καντέρ συνέλαβαν οι τουρκικές αρχές, για την υπόθεση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Μεχμέτ Καντέρ συνελήφθη στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη και έχει τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο μιας έρευνας για τη δράση του Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016.

Όσον αφορά στον Ενές Καντέρ, την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του και ακύρωσε το διαβατήριό του.

Ο 25χρονος σταρ του NBA αντέδρασε αμέσως μέσω του Twitter: «Ο πατέρας μου συνελήφθη από την τουρκική κυβέρνηση», έγραψε, επικρίνοντας σφοδρότατα τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτηρίζει «Χίτλερ του αιώνα μας».

Ο Ενές Καντέρ είναι υποστηρικτής του Γκιουλέν, του επικεφαλής του δικτύου Hizmet («Υπηρεσία», στα τουρκικά) που αποτελείται από σχολεία, εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Για τις τουρκικές αρχές όμως, ο Γκιουλέν διευθύνει μια «τρομοκρατική οργάνωση», στόχος της οποίας είναι η ανατροπή της κυβέρνησης.