Τη συμπαράστασή τους και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπιστούν οι τρομοκράτες εξέφρασαν ηγέτες από όλον τον κόσμο, μόλις έγινε γνωστό το νέο διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε: «Ό,τι μπορούν να κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν το Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα το κάνουμε - ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ!»
 
Ανακοίνωση εκδόθηκε και από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον αθώων πολιτών. Όλοι οι Αμερικάνοι είναι αλληλέγγυοι με τον βρετανικό λαό».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε: «Έμαθα με φρίκη για τα τελευταία γεγονότα στο Λονδίνο. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους».
 
Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τόνισε: «Απέναντι σε αυτή τη νέα τραγωδία, η Γαλλία είναι περισσότερο από ποτέ στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι σκέψεις μου είναι  στα θύματα και στους οικείους τους».

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα της βρίσκεται «αποφασιστικά στο πλευρό της Βρετανίας» μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο. «Σήμερα μας ενώνει, πέρα από κάθε σύνορο, η φρίκη και το πένθος, αλλά επίσης και η αποφασιστικότητα», τόνισε η Μέρκελ και πρόσθεσε: «Το επαναβεβαιώνω για τη Γερμανία: τη μάχη ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας στεκόμαστε αποφασιστικά στο πλευρό της Βρετανίας».

Ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό σημείωσε: «Φρικτές οι ειδήσεις από το Λονδίνο. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση».

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον βρετανικό λαό και καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Λονδίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Ο Πούτιν εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια προς τον βρετανικό λαό και καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα στο Λονδίνο», επεσήμανε ο Πεσκόφ και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος θα αποστείλει σύντομα τηλεγράφημα με τα συλλυπητήριά του προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι».

«Προσευχόμαστε για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του Λονδίνου και τους συγγενείς τους», είπε το μεσημέρι της Κυριακής ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του αγίου Πέτρου.

«Το πνεύμα ας χαρίσει ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Ας επουλώσει τις πληγές του πολέμου και της τρομοκρατίας η οποία, και την περασμένη νύχτα, στο Λονδίνο, έπληξε αθώους πολίτες», πρόσθεσε ο ποντίφικας.  

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τη βρετανική κυβέρνηση, όπως και την κοινή στράτευση κατά της τρομοκρατίας. Ας ενωθούμε για να τιμήσουμε τη μνήμη των θυμάτων», έγραψε στο Twitter o Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

«Θέλουμε να καταστήσομε σαφή την απόλυτη καταδίκη και τον αποτροπιασμό μας. Η Ιταλία θα είναι πάντα στο πλευρό της Μεγάλης Βρετανίας, στη μάχη ενάντια σε όσους θέλουν να καταστρέψουν την πολιτισμένη συνύπαρξη των ελεύθερων και ανοικτών κοινωνιών μας», υπογράμμισε σε μήνυμά του ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα.