Οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι θα παραστούν σε ιδιωτική επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί αύριο στο μνήμα της μητέρας τους, καθώς σαν αύριο, 1η Ιουλίου, η Νταϊάνα θα γιόρταζε τα 56ά γενέθλιά της.

Η λειτουργία θα τελεστεί στο νησάκι όπου έχει ταφεί η Νταϊάνα, το οποίο περιβάλλεται από μια λίμνη στο τεράστιο αγρόκτημα των προγόνων της, της οικογένειάς Σπένσερ, στο Άλθορπ της κεντρικής Αγγλίας.

Τους πρίγκιπες θα συνοδεύσουν η σύζυγος του Ουίλιαμ, Κέιτ, και μέλη της οικογένειας της Νταϊάνας. Ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι Τζάστιν Ουέλμπι θα τελέσει τη λειτουργία. Η Νταϊάνα, η πρώτη σύζυγος του πρίγκιπα Κάρολου και διαδόχου του βρετανικού θρόνου, σκοτώθηκε σε ηλικία 36 ετών στις 31 Αυγούστου του 1997 στο Παρίσι, όταν η λιμουζίνα στην οποία επέβαινε μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι αλ-Φάγιεντ συνετρίβη σε σήραγγα, καθώς ο οδηγός της προσπαθούσε να ξεφύγει από τους παπαράτσι που έτρεχαν με μοτοσυκλέτες κυνηγώντας το ζευγάρι.

Καθώς πλησιάζει η 20η επέτειος του θανάτου της, ο 35χρονος Ουίλιαμ και ο 32 χρονος Χάρι μίλησαν δημόσια για το πόσο πολύ επηρέασε τη ζωη τους η απώλεια της μητέρας τους, με τον Χάρι να δηλώνει ότι είχε καταρρεύσει ψυχικά, και τον Ουίλιαμ να ομολογεί τον Απρίλιο ότι δεν έχει ξεπεράσει το σοκ από τον θάνατό της.