Ως ένα «εκπληκτικό νεαρό κορίτσι» χαρακτήρισε την 8χρονη κόρη του, το νεαρότερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Manchester Arena, ο Ανδρέας Ρούσσου.
Ως ένα «εκπληκτικό νεαρό κορίτσι» χαρακτήρισε την 8χρονη κόρη του, το νεαρότερο θύμα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Manchester Arena, ο Ανδρέας Ρούσσου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του BBC ο Κύπριος πατέρας της μικρής Σάφι Ρόουζ Ρούσσου, η οποία έχασε τη ζωή της από την ανατίναξη του βομβιστή αυτοκτονίας Σαλμάν Αμπέντι στο τέλος της συναυλίας της Αριάνα Γκράντε, είπε ότι η κόρη του έκανε συνέχεια αστεία και ήταν ένας «τεράστιος χαρακτήρας».

Όπως πρόσθεσε, «ήταν πολύ απλά τα πάντα που μπορούσε κανείς να ευχηθεί να είναι ένα κορίτσι.

»Της άρεσε να χορεύει, η μουσική, η γυμναστική. Εάν ήθελε κάτι, θα το έκανε. Της άρεσε η διασημότητα. Ξέρω ότι θα άρεσε στη Σάφι να κυκλοφορούν φωτογραφίες της και να μιλούν για εκείνη στην τηλεόραση».

Περιγράφοντας τη σκηνή έξω από το Manchester Arena, όταν πήγε να παραλάβει την κόρη του, τη γυναίκα του και τη μεγαλύτερη αδερφή της Σάφι, την 26χρονη Άσλι Μπρόμγουϊτς, ο κ. Ρούσσου είπε ότι είδε την Άσλι να δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Η γυναίκα του και η κόρη του αγνοούνταν. «Ήταν εκεί η αστυνομία. Ήταν ένα χάος. Πανικοβάλλεσαι και ανησυχείς. Δεν ξέρεις τι συμβαίνει».

Με τη βοήθεια ενός φίλου έλαβε επιβεβαίωση από τοπικό νοσοκομείο ότι είχε διακομιστεί εκεί η σύζυγός του, αλλά η Σάφι εξακολουθούσε να αγνοείται.

Τελικά ενημερώθηκε από έναν αστυνομικό πως η κόρη του είχε σκοτωθεί: «Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Απλώς καθόμουν εκεί και τον κοιτούσα. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης. Δεν ήξερα τι να πω, δεν ήξερα τι να σκεφτώ».

Η μητέρα της Σάφι, η Λίζα Ρούσσου, βρισκόταν υπό τεχνητό κώμα από τους γιατρούς επί πολλές ημέρες. Όταν επανήλθε, ήξερε πως η κόρη της είχε σκοτωθεί. Ρώτησε το σύζυγό της: «Η Σάφι πέθανε, έτσι;» Ο ίδιος κούνησε καταφατικά το κεφάλι «και αυτό ήταν, αυτό ήταν όλο που ειπώθηκε».