Ένας 72χρονος Βρετανός καταδικάστηκε σήμερα επειδή έκανε εισαγωγή μιας παιδικής κούκλας του σεξ σε μια υπόθεση ορόσημο, σύμφωνα με την αστυνομία, στην μάχη ενάντια σε μια νέα μορφή σεξουαλικού εγκλήματος ενάντια σε παιδιά.

Ο Ντέιβιντ Τέρνερ ομολόγησε ότι έκανε σεξ με μια κούκλα ύψους 1,17 μέτρων, που ήταν«ανατομικά λεπτομερής και ακριβής», σύμφωνα με την Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (NCA). Αγόρασε δε για την κούκλα και ρούχα.

Η NCA ανέφερε ότι σε παλιότερες υποθέσεις όπου τέτοια αντικείμενα εισήχθησαν, οι κατηγορούμενοι δήλωναν ένοχοι για την εισαγωγή ενός επαίσχυντου αντικειμένου, αλλά ο Τέρνερ ζήτησε από τον δικαστή να αποφανθεί αν η κούκλα του ήταν άσεμνη ή χυδαία ενώπιον του νόμου.

Ο δικαστής Σάιμον Τζέιμς αποφάσισε σήμερα στο βασιλικό δικαστήριο του Καντέρμπερι στην νότια Βρετανία ότι κούκλες όπως αυτή του Τέρνερ συγκαταλέγονται στην κατηγορία των επαίσχυντων αντικειμένων, η εισαγωγή των οποίων στην Βρετανία απαγορεύεται.

Η Χέιζελ Στιούαρτ, από την ομάδα καταπολέμησης της παιδικής εκμετάλλευσης και της διαδικτυακής προστασίας της NCA, δήλωσε ότι η εισαγωγή τέτοιων ειδών στη Βρετανία είναι σχετικά νέο φαινόμενο.

«Γνωρίζουμε ότι η αγορά τους μπορεί να αποτελέσει ένδειξη για άλλα αδικήματα εις βάρος παιδιών, όπως ήταν η υπόθεση ενάντια στον Τέρνερ που είχε στην κατοχή του μια αποκρουστική συλλογή από εικόνες κακοποίησης», δήλωσε η Στιούαρτ με μια ανακοίνωσή της.

«Οι εισαγωγείς τέτοιων επαίσχυντων αντικειμένων θα πρέπει να αναμένουν ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου τους καταδιώκουν», πρόσθεσε.

Ο Τέρνερ, που είχε έναν επίσημο ρόλο στην επιτήρηση ενός τοπικού σχολείου και ήταν φύλακας εκκλησίας, συνελήφθη τον Νοέμβριο όταν τελωνειακοί υπάλληλοι στο Διεθνές Αεροδρόμιο Στάνστεντ κατάσχεσαν την κούκλα, με χώρα προέλευσης την Κίνα. Μαζί βρέθηκε και ένα ολόσωμο καλσόν.

Όταν η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στην οικία του Τέρνερ, ανακάλυψε τουλάχιστον 34.000 άσεμνες εικόνες παιδιών ηλικίας από 3 έως 16 ετών σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σκληρούς δίσκους, καθώς και δύο ακόμη παιδικές κούκλες του σεξ. Είχε επισκεφτεί ιστοσελίδες όπου πωλούνταν αντικείμενα με περιγραφές όπως «ερωτική κούκλα με μικρό στήθος».

Ο Τέρνερ καταδικάστηκε σήμερα για την κατοχή μιας από τις κούκλες που είχε ήδη στο σπίτι του. Στις 8 Σεπτεμβρίου αναμένεται να του επιβληθεί η ποινή του.
Ιδρύματα για την παιδική προστασία κάλεσαν την κυβέρνηση να ενεργήσει για να διασφαλίσει ότι η κατοχή παιδικών κούκλων του σεξ θα αντιμετωπίζεται με την ίδια σοβαρότητα όπως η κατοχή εικόνων παιδικής κακοποίησης.