Η χθεσινή απομάκρυνση του Σκαραμούτσι, του νέου διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, δείχνει αν μη τι άλλο οτι, παρά τις διαψεύσεις του ίδιου του Αμερικάνου προέδρου, στην κυβέρνηση των ΗΠΑ επικρατεί χάος! Ειναι η πρωτη φορά στην ιστορία που ανθρωποι σε παρά πολύ υψηλές θέσεις πανε κι έρχονται λες και δεν υπάρχει αύριο.
Η ιστορία έχει ξεκινήσει εδω και καιρό. Ο Τραμπ - χόμπι του οποίου ειναι η σπίλωση των ΜΜΕ - κατηγορεί διαφορά μέσα, αλλα και συνεργάτες του για διαρροές ειδήσεων. Δεν ειναι άλλωστε τυχαίο οτι πριν απο μερικές εβδομάδες είχαν καταργήσει ακόμη και την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, πράγμα ανήκουστο.
Πριν απο δέκα μέρες, ο Τραμπ προσέλαβε τον "απίθανο τύπο" Σκαραμουτσι για να γινει διεύθυνση επικοινωνίας. Το πρώην στέλεχος της Wall Street στήριξε φανατικά τον Τραμπ, τον οποίο στο παρελθόν έβριζε... με το που έφτασε στο Λευκό Οικο, αποχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου, Σον Σπάισερ, ο οποίος δε θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να συνεργαστεί με το Σκαραμούτσι! Πολλοί άλλωστε περιμένουν να ανοίξει το στόμα του ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου τώρα που έφυγε...
Μετά την αποχώρηση Σπάισερ ήρθε η αποχώρηση του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους, του ελληνικής καταγωγής ανθρώπου που στήριξε τον αμερικανό Πρόεδρο απο την αρχή της υποψηφιότητας του.
Χρειάστηκαν μονο τρεις μέρες ακόμα για να αποχωρήσει και ο ιδιος ο Σκαραμούτσι σε μια υπόθεση που θυμίζει Game of Thrones.
Όλα αυτά γίνονται την ώρα που είναι ανοιχτά πολλα μέτωπα: η έρευνα για την εμπλοκή των συνεργατών του Τραμπ, ακόμη και του ίδιου του Αμερικάνου Προέδρου, στην υπόθεση της ρωσικής εμπλοκής στην προεκλογική εκστρατεία, αλλα ταυτόχρονα και η επιδείνωση των σχέσεων ΗΠΑ - Ρωσίας με τις νέες κυρώσεις, οι οποίες συναντούν και τις έντονες αντιδράσεις των ευρωπαίων που θεωρούν οτι θίγονται και ευρωπαϊκά συμφέροντα, δεδομενου οτι οι κυρώσεις θα πλήξουν την ρωσική υποδομή στο φυσικό αέριο και τους αγωγούς.
Μεγάλο προβλημα ειναι και η βόρεια Κορέα, με τις ΗΠΑ να μην μπορούν να βρουν τρόπο να ελέγξουν την κρίση, αλλα εν τέλει, και η Βενεζουέλα που ετοιμάζεται για εμφύλιο πόλεμο...