Στη σύλληψη ενός υπόπτου για την επίθεση που σημειώθηκε στη Βαρκελώνη με φορτηγάκι εναντίον του πλήθους που βρισκόταν στην Λα Ράμπλα, προχώρησε η αστυνομία της Καταλονίας σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα La Vanguardia.

Ο συλληφθείς ονομάζεται Ντρις Ουκαμπίρ Σοπρανό, κάτοικος του Ριπόλ της Χιρόνα, με καταγωγή από τη Μασσαλία. Το συγκεκριμένο άτομο φέρεται να έχει ποινικό μητρώο, κάτι που εξετάζεται από τις αρχές της Ισπανίας.

Λίγο νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι το δεύτερο φορτηγάκι που επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν οι δράστες για τη διαφυγή τους εντοπίστηκε από αστυνομικούς στην κοινότητα Βικ της Καταλονίας. Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι οι δράστες είχαν νοικιάσει το δεύτερο φορτηγάκι για να διαφύγουν με αυτό μετά την επίθεση.

Αστυνομικοί σκότωσαν έναν δράστη

Νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς στα όρια της Βαρκελώνης έπεσε ένας από τους δράστες της επίθεσης που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της πόλης το απόγευμα, όπως έγραψε πριν από λίγο στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα La Vanguardia.

Ωστόσο, δεν έχει γίνει σαφές μέχρι στιγμής πόσοι ακριβώς είναι οι δράστες της επίθεσης.