Ένα τέταρτο πρόσωπο συνελήφθη σε σχέση με τις επιθέσεις στην Καταλονία, ανακοίνωσε η αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναζητεί τον αδελφό ενός από τους υπόπτους που συνελήφθησαν μετά τις φονικές επιθέσεις στην Καταλονία, χωρίς να γνωρίζει αν πρόκειται για τον οδηγό του μικρού φορτηγού που θέρισε περαστικούς στη Βαρκελόνη, ο οποίος διαφεύγει.

«Ψάχνουμε τον Μούσα Ουκαμπίρ, όμως προς το παρόν δεν ξέρουμε αν είναι ο οδηγός του μικρού φορτηγού. Είναι ο στόχος των ερευνών μας», ανακοίνωσε η αστυνομία μέσω του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Telegram.

Χθες Πέμπτη, ένας Μαροκινός, ο Ντρις Ουκαμπίρ, ο αδελφός του Μούσα, συνελήφθη στο Ριπόλ, σε απόσταση 100 χλμ. βόρεια της Βαρκελόνης, μερικές ώρες αφού ένα μικρό λευκό φορτηγό έπεσε πάνω στο πλήθος που βρισκόταν στην κεντρική αλέα των Ράμπλας, στην τουριστική καρδιά της Βαρκελόνης, σκοτώνοντας 14 ανθρώπους και τραυματίζοντας έως και 130, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Καταλονίας.

Ο οδηγός διέφυγε πεζή και εξακολουθεί σήμερα να καταζητείται, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόν.Ένας άλλος άνδρας συνελήφθη επίσης στο Ριπόλ, ανακοίνωσε η Mossos d' Esquadra, η καταλανική αστυνομία, χωρίς περισσότερες διευκρινίσεις.

Ένας τρίτος άνδρας, Ισπανός και γεννημένος στη Μελίγια (ισπανικός θύλακος στο Μαρόκο), η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε, συνελήφθη στο Αλκανάρ, 200 χλμ. νότια της Βαρκελόνης, όπου μια έκρηξη το βράδυ της Τετάρτης είχε στοιχίσει τη ζωή σ' έναν άνθρωπο μέσα σ' ένα σπίτι οι ένοικοι του οποίου ετοίμαζαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στους 130 οι τραυματίες

Στο μεταξύ, 130 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τις επιθέσεις στη Βαρκελόνη και στο Καμπρίλς, ανακοινώθηκε από τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας. Δεκαεπτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η κατάσταση άλλων 30 χαρακτηρίζεται σοβαρή, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών αυτών.

Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας ανέφεραν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν πως οι νεκροί και οι τραυματίες των δύο επιθέσεων ανήκουν σε 34 διαφορετικές εθνικότητες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ