Νεκρός φαίνεται πως είναι ο οδηγός του λευκού φορτηγού που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο κέντρο της Βαρκελώνης, με απολογισμό τουλάχιστον 13 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες, σύμφωνα με τις ισπανικές εφημερίδες El Pais και El Periodico.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Ισπανίας, ο οδηγός του οχήματος ήταν ένας από τους πέντε άνδρες που πυροβόλησαν και σκότωσαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Καμπρίλς, όπου σημειώθηκε μια ακόμα επίθεση.

Και η καταλανική αστυνομία είχε νωρίτερα επισημάνει ότι είναι πιθανό ο οδηγός του βαν να βρίσκεται μεταξύ των νεκρών στο δεύτερο περιστατικό, αλλά δεν ήταν βέβαιη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Periodico, ο οδηγός στην επίθεση στη Λα Ράμπλα που αναγνωρίστηκε ως ο Μούσα Ουκαμπίρ ήταν μεταξύ των προσώπων που εξουδετέρωσαν οι αστυνομικές αρχές στο Καμπρίλς.

Αναζητούνται τρεις συνεργοί

Παράλληλα, η ισπανική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία από τρεις ακόμα υπόπτους που σχετίζονται με την επίθεση στον πεζόδρομο της Las Ramplas.

Συγκεκριμένα, η ισπανική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους μαροκινής καταγωγής Σαΐντ Ααλαά, Μοχαμέντ Χισαμί και Γιουνές Αμπουγιακούμπ, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση και στην εκτέλεση του τρομοκρατικού χτυπήματος.