Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει βρει τουλάχιστον μία υποστηρικτή από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών που βλέπει θετικά την αναδιοργάνωση του φορολογικού κώδικα που ο ίδιος, έχει εξαγγείλει προεκλογικά.

Πρόκειται για την Γερουσιαστή Χέιντι Χέιτκαμπ από την Βόρεια Ντακότα, η οποία θα βρίσκεται σήμερα μαζί του στο προεδρικό αεροσκάφος (Air Force One) με προορισμό την εκλογική την πολιτεία που εκλέγεται, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προώθησης των αλλαγών στο φορολογικό σύστημα που προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Ο Τραμπ προσπαθεί να πείσει τους Δημοκρατικούς να υποστηρίξουν την προώθηση των φορολογικών μεταρρυθμίσεων με το επίκεντρο του πολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος να εντοπίζεται στην μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά και στην απλοποίηση των διατάξεων του φορολογικού κώδικα, μέσα στο 2017.

Η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου εντός των χρονικών ορίων που έχουν τεθεί, έχει ουσιαστική πολιτική βαρύτητα για την πορεία των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν το 2018 κι αναφορικά με την διατήρηση του πολιτικού ελέγχου στο Κογκρέσο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει απευθυνθεί στους Δημοκρατικούς που είναι μέλη του Κογκρέσου προκειμένου να βοηθήσουν στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις φορολογικές αλλαγές. Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί έχουν εξοργιστεί από τις πρόσφατης δηλώσεις εθνικιστικής έξαρσης του Τραμπ, αλλά και τον τερματισμό εφαρμογής του προγράμματος που εξασφάλιζε εργασία σε παράνομους μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ, όταν ήταν παιδιά.

Το tweet του Τραμπ για την επίσκεψή του:

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Τραμπ έκανε την πρώτη ομιλία του για την φορολογική μεταρρύθμιση στο Μιζούρι, παροτρύνοντας τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν την υποψηφιότητα της Δημοκρατικής Γερουσιαστού της πολιτείας, Κλέιρ Μακάσκιλ στις ενδιάμεσες εκλογές του 2018, εκτός κι αν η ίδια υποστηρίξει την φορολογική μεταρρύθμιση.

Η σημερινή ομιλία του Τραμπ θα έχει αποδέκτη την Χέιτκαμπ, που θα είναι υποψήφια για την επανεκλογή της στην Βόρεια Ντακότα, η οποία θεωρείται πολιτικό προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων, δίνοντας έμφαση στην υποστήριξη των Δημοκρατιών στις δύο φορολογικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε ο Ρόναλντ Ρέιγκαν. Την Παρασκευή, η Γερουσιαστής υποστήριξε ότι τα δύο κόμματα θα πρέπει να συνεργαστούν για την φορολογική μεταρρύθμιση, την οποία θεωρεί ως εξέλιξη καθοριστικής σημασίας για την καθημερινότητα τόσο των επιχειρήσεων όσο και των οικογενειών που ζουν στην πολιτεία της.“Ελπίζω ότι ο πρόεδρος Τραμπ θα αξιοποιήσει την επίσκεψή του για να εξετάσει τα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους στην Βόρεια Ντακότα,” ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Η εκστρατεία προώθησης των φορολογικών μεταρρυθμίσεων που πραγματοποιεί ο Τραμπ, θα έχει την έμπρακτη υποστήριξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται να διαθέσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια για την χρηματοδότηση της προσπάθειας προβολής σε πολλές αμερικανικές πολιτείες, σύμφωνα με πηγή του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που διατήρησε την ανωνυμία της. Στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος της εκστρατείας αυτής, θα βρεθούν οι Ρεπουμπλικάνοι που είναι μέλη του Κογκρέσου, με έμφαση στους συντηρητικούς.

Ο Λευκός Οίκος θέλει ν’ αποτρέψει κάθε ενδεχόμενο επανάληψης των δυσάρεστων καλοκαιρινών πολιτικών εξελίξεων που ακύρωσαν την προσπάθεια κατάργησης κι αντικατάστασης του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare). Παράλληλα, ενδιαφέρεται και για τον τερματισμό της νομοθετικής στασιμότητας που χαρακτήρισε το πρώτο εξάμηνο της προεδρίας Τραμπ και συνεχίζεται.

ΑΠΕ