Σε ανακοίνωσή της, η Transport for London (TfL) καταλήγει στο συμπέρασμα πως η Uber δεν είναι κατάλληλη για να κατέχει τη σχετική άδεια. Επισημαίνει πως η προσέγγιση της εταιρείας και η συμπεριφορά της «κατέδειξαν έλλειψη εταιρικής ευθύνης, σχετικά με έναν αριθμό ζητημάτων, που μπορεί να έχουν δυνητικές επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια».

Στην ανακοίνωση εκφράζεται ακόμη ανησυχία για τη στρατηγική της Uber στην αναφορά σοβαρών ποινικών αδικημάτων καθώς και στον τρόπο με τον οποίο αποκτούνται τα ιατρικά πιστοποιητικά, μεταξύ άλλων.

Σημειώνεται πως η τρέχουσα άδεια της Uber λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Πλέον η εταιρεία έχει τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση σε χρονικό διάστημα 21 ημερών, κατά τις οποίες όμως δεν θα είναι σε λειτουργία.

Σε άμεση απάντησή της, η Uber τονίζει πως η TfL «υπέκυψε σε έναν μικρό αριθμό ανθρώπων που θέλουν να περιορίσουν την επιλογή των καταναλωτών» και πως η απόφαση δείχνει στον κόσμο ότι «το Λονδίνο δεν είναι ανοιχτό σε καινοτόμες εταιρείες». Επίσης, δεσμεύθηκε να ασκήσει έφεση. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν εξέφρασε τη στήριξή του στην απόφαση της TfL, τονίζοντας πως θα ήταν «λάθος να χορηγηθεί άδεια στην Uber εάν αυτή έθετε σε κίνδυνο με οποιοδήποτε τρόπο την ασφάλεια των πολιτών του Λονδίνου».