Η Uber ζήτησε σήμερα να διεξαχθούν συνομιλίες με τις αρμόδιες Αρχές μεταφορών του Λονδίνου το συντομότερο δυνατόν και δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε βελτιώσεις στον τρόπο που καταγγέλλει σοβαρά περιστατικά, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την άδειά της.

Την Παρασκευή, η αρμόδια ρυθμιστική Αρχή μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας έκρινε ότι η Uber δεν είναι πλέον σε θέση να έχει άδεια υπηρεσίας μίσθωσης οχημάτων με οδηγό και αποφάσισε να μην την ανανεώσει, επικαλούμενη την προσέγγιση της εταιρείας στον τρόπο καταγγελίας σοβαρών ποινικών αδικημάτων, των οποίων γίνονται μάρτυρες οι οδηγοί της, και διενέργειας ελέγχων στο ποινικό μητρώο των οδηγών.

Η αστυνομία του Λονδίνου παραπονέθηκε νωρίτερα φέτος ότι η Uber, που έχει τη στήριξη της Goldman Sachs και της BlackRock, είτε δεν αποκαλύπτει είτε χρονοτριβεί στην καταγγελία σοβαρών εγκλημάτων, όπως σεξουαλικές επιθέσεις, και αυτό αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια. Ερωτηθείς για την κριτική, ο επικεφαλής της Uber για τις βρετανικές πόλεις ζήτησε συγνώμη για ένα συγκεκριμένο περιστατικό και δήλωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τη Μητροπολιτική Αστυνομία για να βελτιώσει τη διαδικασία αναφοράς τέτοιων συμβάντων.

«Εργαζόμαστε με την αστυνομία για να δούμε πώς μπορούμε να το κάνουμε αυτό με έναν καλύτερο τρόπο, που να τους βοηθά», δήλωσε ο Φρεντ Τζόουνς στο ραδιόφωνο του BBC. Ζήτησε επίσης να υπάρξουν συνομιλίες με την Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) για να συζητηθεί η αφαίρεση της άδειας της εταιρείας, που τυπικά λήγει αυτή την εβδομάδα. Η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί έως ότου εξαντληθεί η διαδικασία προσφυγών, που πιθανόν να πάρει αρκετούς μήνες.

«Απλά δεν είναι σαφές για εμάς ποιες ίσως να είναι οι ανησυχίες τους», δήλωσε ο Τζόουνς. «Μόλις τις κατανοήσουμε μπορούμε να εργαστούμε μαζί τους για να βρούμε τι είναι αυτό που θα ήθελαν να κάνουμε και πώς μπορούμε να προχωρήσουμε και νομίζω ότι αυτό είναι το σημαντικό επόμενο βήμα», δήλωσε. Η TfL αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ωστόσο, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν στήριξε την απόφαση της TfL και επέκρινε την απάντηση της Uber. «Δεν μπορείς να τα έχεις όλα: από τη μια πλευρά να λειτουργείς επιθετικά για κάθε είδους πράγματα, αλλά από την άλλη να ενημερώνεις τους δημοσιογράφους ότι θέλεις μια συμφωνία με την TfL», δήλωσε σο ραδιόφωνο του BBC. «Εάν παίζεις σύμφωνα με τους κανόνες, είσαι καλοδεχούμενος στο Λονδίνο, εάν όχι, μην εκπλαγείς εάν η TfL κινηθεί εναντίον σου».

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ζήτησε πάντως συγνώμη σήμερα για τα λάθη της Uber και υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει.

«Ενώ η Uber έφερε επανάσταση στον τρόπο που μετακινούνται οι άνθρωποι σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, είναι εξίσου αλήθεια ότι παράλληλα έχουμε κάνει και λάθη. Εκ μέρους όλων στην Uber παγκοσμίως, ζητώ συγνώμη για τα λάθη που κάναμε», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Ντάρα Χοσροουσάχι σε ανοιχτή επιστολή. «Θα προσφύγουμε κατά της απόφασης εξ ονόματος εκατομμύριων Λονδρέζων, αλλά το κάνουμε έχοντας τη γνώση ότι πρέπει επίσης να αλλάξουμε».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ