«Ό, τι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά» λέει ο νόμος του Μέρφι. Αυτό ακριβώς συνέβη στην ομιλία της Τερέζα Μέι στο συνέδριο των Τόρις στο Μάντσεστερ, η οποία ήταν η πιο περιπετειώδης στην πολιτική καριέρα της Βρετανίδας πρωθυπουργού.

Το πρώτο «χτύπημα» ήταν η παρέμβαση ενός γνωστού κωμικού, ο οποίος σηκώθηκε και προσέφερε ένα έγγραφο στην Τερέζα Μέι ισχυριζόμενος ότι ο Μπόρις Τζόνσον - ο οποίος φέρεται να διεκδικεί στο μέλλον την ηγεσία των Τόρις - του ζήτησε να το πράξει. Ο φαρσέρ οδηγήθηκε έξω, η ομιλία συνεχίστηκε, αλλά το ίδιο έκαναν και τα απρόοπτα. 

Η Τερέζα Μέι ήταν εμφανώς κρυωμένη με αποτέλεσμα να τρέχει η μύτη της και να βήχει. Σε όλη την ομιλία κρατούσε στο χέρι της ένα χαρτομάντηλο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο βήχας έγινε τόσο ενοχλητικός, που αναγκάστηκε να πάρει καραμέλα για να ανακουφιστεί η φωνή της.

Η ίδια πόζαρε χαμογελαστή με την κίτρινη καραμέλα που της έδωσε ένα στέλεχος των Τόρις. Όμως, τη στιγμή που την κατάπινε πίνοντας νερό, ξερόβηξε με αποτέλεσμα να καλύψει το στόμα με το χέρι της.

Τα απρόοπτα δεν τελείωσαν εκεί. Προς το τέλος της ομιλίας της και ενώ το ύφος της Τερέζα Μέι είχε γίνει πιο σοβαρό - αναφερόμενη μεταξύ άλλων στην αγάπη της για τον σύζυγό της και στο γεγονός ότι δεν κατάφεραν ποτέ να αποκτήσουν παιδιά - άρχισε να καταρρέει το σκηνικό. Συγκεκριμένα, τα γράμματα από τη φράση «Building a country that works for everyone» άρχισαν να πέφτουν ένα-ένα, με συνέπεια στο τέλος η φράση να μην βγάζει νόημα.

Παρ' όλα αυτά, η ομιλία της Τερέζα Μέι ήταν επιτυχημένη, ενώ στο τέλος ο σύζυγός της ανέβηκε στο πάνελ και οι δυο τους αγκαλιάστηκαν τρυφερά εν μέσω χειροκροτημάτων από την αίθουσα.

Φωτογραφίες από Reuters