Περισσότερο από κάθε άλλο μοντέλο στο παρελθόν θα αργήσει να παραδοθεί στους πελάτες το iPhone Χ, οι προπαραγγελίες για το οποίο ξεκίνησαν σήμερα σε περισσότερες από 50 χώρες.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο αριθμός των προπαραγγελιών ήταν τόσο μεγαλύτερος του αναμενομένου, που ανάγκασε την Apple να ανακοινώσει πως η παράδοση θα καθυστερήσει κάποιες εβδομάδες με τους πρώτους πελάτες σε ΗΠΑ, Κίνα και Ιαπωνία να το παίρνουν στα χέρια τους τον Δεκέμβριο αντί για τις 3 Νοεμβρίου, που ήταν η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Ο χρόνος αναμονής είναι ο διπλάσιος από το τελευταίο μοντέλο της Apple, το iPhone 7, για το οποίο όταν κυκλοφόρησε πέρυσι, στις ΗΠΑ οι πελάτες περίμεναν μία με τρεις εβδομάδες για να το παραλάβουν. Για το iPhone X όμως θα περιμένουν τρεις με πέντε εβδομάδες.

Αναλυτής της εταιρείας Drexel Hamilton δηλώνει στην WSJ ότι η αυξημένη καθυστέρηση στην παράδοση του iPhone X καταδεικνύει ότι το νέο φιλόδοξο μοντέλο της Apple δεν είναι «αποτυχία», ούτε όμως μπορεί να γίνει λόγος για ρεκόρ προπαραγγελιών, καθώς η παραγωγή του είναι πολύ περιορισμένη.

Η Apple, που φέτος είδε την αξία της στην αγορά να ξεπερνά τα 800 δις. δολάρια, ποντάρει πολλά στις πωλήσεις του iPhone X (που ξεκινά με χαμηλότερο κόστος 999 δολάρια) καθώς τα νέα iPhone 8 και 8 Plus σημειώνουν τις χαμηλότερες πωλήσεις νέων μοντέλων τα τελευταία χρόνια για την αμερικανική εταιρεία.