Την είδηση μετέδωσε ο ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός TV Asahi, επικαλούμενος ανώνυμες πηγές, ωστόσο το πρακτορείο Reuters, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Όπως μετέδωσε ο ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός, 100 εργάτες έχασαν τη ζωή τους από τη μερική κατάρρευση στο βουνό Πουντζίε-ρι ενώ ακολούθησε δεύτερη κατάρρευση που ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στους 200.

Ειδικοί έχουν ανακοινώσει ότι μια σειρά από σεισμικές δονήσεις και κατολισθήσεις κοντά στη βάση πυρηνικών δοκιμών πιθανόν να σημαίνει ότι η έκτη και μεγαλύτερη έκρηξη που σημειώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου έχει αποσταθεροποιήσει την περιοχή και ότι το Πουντζίε-ρι δεν θα μπορεί για πολύ καιρό ακόμη να χρησιμοποιείται για τον σκοπό αυτό.

Την ίδια ώρα, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap μετέδωσε τη Δευτέρα ότι ο επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας είχε προειδοποιήσει πως πιθανή νέα πυρηνική δοκιμή θα μπορούσε να πυροδοτήσει κατάρρευση των ορεινών όγκων της Βόρειας Κορέας, ακόμα και διαρροή ραδιενεργών υλικών.