Οι τράπεζες της Σαουδικής Αραβίας πάγωσαν περισσότερους από 1.200 λογαριασμούς που ανήκουν σε ιδιώτες και εταιρείες στο πλαίσιο των ερευνών για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο βασίλειο, όπως έγινε γνωστό σήμερα από δικηγόρους και τραπεζικές πηγές.

Δεκάδες μέλη της βασιλικής οικογένειας, αξιωματούχοι και επιχειρηματίες έχουν συλληφθεί και αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, δωροδοκία, εκβιασμό και κατάχρηση δημόσιας θέσης για προσωπικό όφελος.

Παράλληλα ήδη από την Κυριακή,η κεντρική τράπεζα διευρύνει ολοένα και περισσότερο τον κατάλογο με τους ''παγωμένους'' λογαριασμούς, με τραπεζική πηγή η οποία θέλησε να μείνει ανώνυμη, να μην αποκαλύπτει τις εταιρείες που εμπλέκονται στην υπόθεση, αλλά να αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι οι τελευταίες δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας.

Ο εκπρόσωπος της κεντρικής τράπεζας δεν ήταν διαθέσιμος ώστε να σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Τέλος ιδιαίτερη έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο δισεκατομμυριούχος πρίγκιπας Αλ Ουάλιντ μπιν Ταλάλ, ο πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας Kingdom Holding, ο ιδρυτής της Al Tayyar Travel Νάσερ μπιν Ακίλ αλ Ταγιάρ και ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας Red Sea International Αμρ αλ Ντάμπαγ.