Την επίσημη καταγγελία που διατύπωσε ο Λίβανος ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός Σαάντ αλ-Χαρίρι έχει απαχθεί από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και κρατείται στο Ριάντ επιβεβαιώνουν φωτογραφίες-ντοκουμέντο από το «ταξίδι» του Χαρίρι στο Ριάντ το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Χαρίρι κλήθηκε επειγόντως για συνομιλίες από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και άφησε στη μέση γεύμα με Γάλλους επιχειρηματίες προκειμένου να ανταποκριθεί στην πρόσκληση. Όταν έφτασε όμως στο Ριάντ, του αφαιρέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι φρουροί του τέθηκαν σε ένα ιδιότυπο καθεστώς κράτησης, ενώ ο ίδιος ανακοίνωσε -από το σαουδαραβικό έδαφος- την παραίτησή του από την πρωθυπουργία του Λιβάνου, βυθίζοντας τη χώρα του σε πολιτική κρίση.

Στις φωτογραφίες του parapolitika.gr φαίνεται ο Χαρίρι να προσπαθεί να κρύψει το πρόσωπό του από τον φωτογραφικό φακό και σε άλλο καρέ να τον συνοδεύει ένας άνδρας με στρατιωτική περιβολή.

Ο Λίβανος πιστεύει ότι η Σαουδική Αραβία έχει θέσει υπό κράτηση τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Σαάντ αλ-Χαρίρι και σχεδιάζει να συνεργαστεί με ξένα κράτη για να διασφαλίσει την επιστροφή του στη χώρα, όπως δήλωσε στο Reuters ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος του Λιβάνου.

Εξάλλου, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Manar, ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν κινείται προς τη διπλωματική κατεύθυνση για να λυθεί το μυστήριο της παραίτησης του Χαρίρι.

Η Σαουδική Αραβία από την πλευρά της έχει διαψεύσει δημοσιεύματα ότι βρίσκεται σε περιορισμό, αλλά ο ίδιος δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση με την οποία να διαψεύδει ότι του έχει επιβληθεί περιορισμός κινήσεων.