Συνάντηση με τον πρόεδρο του SPD Μάρτιν Σουλτς θα έχει σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πολιτικό αδιέξοδο της Γερμανίας. Η Μέρκελ είναι κάτω από έντονη πίεση, με τη συνάντηση να έχει οριστεί για τις 21:00 ώρα Ελλάδας, στο γραφείο του προέδρου της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ο Σταϊνμάιερ έχει αναλάβει τον ρόλο του μεσολαβητή που θα βοηθήσει στο να βρεθούν οι συμμαχίες που χρειάζεται η Μέρκελ προκειμένου να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση.


Ο Σουλτς ως τώρα πάντως δεν δείχνει διαθέσιμος να προχωρήσει σε συνασπισμό με τη Γερμανίδα καγκελάριο, όμως από τη στιγμή που η χώρα είναι σε αδιέξοδο, δείχνει τη διάθεση να αλλάξει ρότα, κάτι που, αν τελικά συμβεί, υπάρχει ο φόβος στους κόλπους του SPD πως θα πυροδοτήσει εξελίξεις, με τα άκρα να κερδίζουν μερίδα των υποστηρικτών τους.

«Για τη Μέρκελ, είναι η έναρξη ενός αγώνα πολιτικής επιβίωσης. Οφείλει να κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει αυτήν τη συμμαχία, τη μόνη που μπορεί να της εγγυηθεί μία σταθερή εξουσία», αναφέρει χαρακτηριστικά το «Spiegel». Έχει περάσει πάνω από ένας μήνας που η κυβέρνηση «τρέχει» από ένα υπουργικό συμβούλιο που διαχειρίζεται της υποθέσεις της χώρας, με επικεφαλής την απερχόμενη καγκελάριο.