Γνωστές γίνονται οι πληροφορίες για τον δράστη της βομβιστικής επίθεσης στο Μανχάταν, ο οποίος τραυματίστηκε από έκρηξη μηχανισμού πριν προλάβει να πραγματοποιήσει το χτύπημα.

Πρόκειται για τον 27χρονο Ακαγέντ Ουλάχ από το Μπαγκλαντές, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να είχε ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος. Ζούσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία επτά χρόνια. Σύμφωνα με τη New York Post, ο Ουλάχ ζούσε στο Μπρούκλιν και είπε στις αρχές ότι έφτιαξε τη βόμβα με υλικά από την εταιρεία ηλεκτρικών στην οποία εργάζεται.

Ο ύποπτος συνελήφθη αμέσως, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στα χέρια και στην κοιλιακή χώρα, και νοσηλεύεται.

Δείτε τη στιγμή της έκρηξης όπως καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας στον σταθμό:

Πανικός από την έκρηξη στον κεντρικό σταθμό κοντά στην Times Square

Η έκρηξη σημειώθηκε ξημερώματα Δευτέρας (τοπική ώρα) στον τερματικό σταθμό λεωφορείων Port Authority, κοντά στην Times Square, στη διασταύρωση των 42 και 8 λεωφόρων στο Mανχάταν. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα ελαφρώς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε στον υπόγειο σιδηρόδρομο, που έχει εκκενωθεί, όπως και ολόκληρος ο τερματικός σταθμός των υπεραστικών λεωφορείων. ΜΜΕ ανέφεραν πως σημειώθηκαν τραυματισμοί και το τηλεοπτικό δίκτυο WPIX πως ένας άνδρας που έφερε «ενδεχομένως έναν δεύτερο μηχανισμό» συνελήφθη σε σήραγγα του μετρό.

Στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η Αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε πως σημειώθηκε έκρηξη άγνωστη προέλευσης και πως ορισμένοι συρμοί του μετρό εκκενώνονται. 

Για το χτύπημα έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο τερματικός σταθμός λεωφορείων λιμενικής αρχής είναι ο μεγαλύτερος στις ΗΠΑ, εξυπηρετώντας περισσότερα από 65 εκατομμύρια άτομα ετησίως.

To FBΙ έχει φτάσει ήδη στο σημείο της έκρηξης και αντιμετωπίζει το συμβάν σαν «τρομοκρατική επίθεση».

Το τοπικό ειδησεογραφικό κανάλι WABC, επικαλούμενο αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι είναι πιθανό να πυροδοτήθηκε μια βόμβα σε σωλήνα σε υπόγεια διάβαση στη Λιμενική Αρχή. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού.