Στοιχεία που θα φανούν χρήσιμα στις έρευνες για τον εντοπισμό συνεργατών του δράστη της βομβιστικής επίθεσης στο σταθμό λεωφορείων στη Νέα Υόρκη, Ακαγιέντ Ουλά, ψάχνουν οι Αρχές στις ΗΠΑ και το Μπαγκλαντές.

Υπήρξαν κάποια στοιχεία που έψαχναν για σύνδεση του δράστη με μαχητές από την ασιατική χώρα, αλλά όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας Μονιρούλ Ισλάμ, παρά τις συνομιλίες με μέλη της οικογένειάς του που ζουν στη χώρα, δεν προέκυψαν κάποια στοιχεία.

«Δεν βρήκαμε να υπάρχει κανένας σύνδεσμος και δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε κανέναν συνεργάτη του που να ήταν ή να είναι αναμεμειγμένος σε οποιεσδήποτε τρομοκρατικές οργανώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Ισλάμ.

Ο 27χρονος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της οπλοκατοχής, της υποστήριξης τρομοκρατικής ενέργειας και της τρομοκρατικής απειλής ενώ ενδέχεται να ασκηθεί δίωξη και με βάση την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

Εδώ και επτά χρόνια ο Ουλά, με καταγωγή από το Μπαγκλαντές, είναι μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ήθελε να εκδικηθεί για τα αμερικανικά πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους, όμως από την έκρηξη κατάφερε να τραυματιστεί ο ίδιος, ενώ άλλα τρία άτομα έχουν ελαφρά τραύματα.