Βγήκε από το νοσοκομείο ο 32χρονος Σαϊντ Νούρι ο οποίος σκόρπισε χθες τον τρόμο στη Μελβούρνη, τραυματίζοντας 19 άτομα, εκ των οποίων τα τρία σοβαρά. Ο αφγανικής καταγωγής δράστης είναι στα χέρια της αστυνομίας πλέον και τελεί υπό κράτηση, ενώ θα πάει στον ανακριτή για να καταθέσει. Είχε τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της αποτρόπαιης πράξης του, ενώ στην προσπάθειά του να ξεφύγει τραυμάτισε και έναν αστυνομικό.

Το πρωί η «Daily Mail» έβγαλε στη δημοσιότητα βίντεο από την απέναντι πλευρά του δρόμου όπου ο δράστης πάτησε ξαφνικά γκάζι και άρχισε να χτυπά όποιον έβρισκε μπροστά του. Οι εικόνες είναι πραγματικά σοκαριστικές καθώς ο κόσμος δεν προλαβαίνει να αντιδράσει, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί.

Εντωμεταξύ, βγήκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ανθρώπων που χτυπήθηκαν από το αυτοκίνητο του δράστη και πρόκειται για άτομα κάθε ηλικίας. Από τα 19 άτομα, τα 9 είναι από χώρες του εξωτερικού όπως η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Ιταλία, η Ινδία, η Βενεζουέλα, η Ιρλανδία και η Νέα Ζηλανδία. Οι τρεις είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με το 4χρονο παιδί που χτύπησε στο κεφάλι και ήταν σοβαρά να έχει σταθεροποιηθεί και οι γιατροί να αισιοδοξούν.

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση είναι ένας 83χρονος από τα βόρεια προάστια της πόλης, καθώς και δύο Νοτιοκορεάτες πολίτες ηλικίας 61 και 67 ετών.

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα και για έναν 40χρονο από τη Βενεζουέλα που η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.