Μέχρι τέλους
Μέχρι τέλους Γιώργος Κουβαράς Γιώργος Πιέρρος
0sdwsb5nanbu5mzbdfdy
Διεθνή

Η μέρα που η Θάτσερ αρνήθηκε να ταξιδέψει με ένα πάντα…

Η «Σιδηρά Κυρία» δεν έκανε τη χάρη στον πρόεδρο της Ζωολογικής Εταιρίας του Λονδίνου να το πάρει μαζί της σε ένα ταξίδι στις ΗΠΑ.

Άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας της Μάργκαρετ Θάτσερ από το διάστημα που ήταν πρωθυπουργός ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα, από τα κρατικά αρχεία της Βρετανίας.

Τον Ιανουάριο του 1981, το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν της Ουάσινγκτον είχε ζητήσει από τον ζωολογικό κήπο του Λονδίνου να του δανείσει το αρσενικό του πάντα.

Ο πρόεδρος της Ζωολογικής Εταιρείας του Λονδίνου Σόλι Ζάκερμαν άδραξε τότε την ευκαιρία για να προσπαθήσει να προσελκύσει τα φώτα της δημοσιότητας με τη βοήθεια της Θάτσερ. Σύμφωνα με τα κείμενα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ο Ζάκερμαν πρότεινε στη πρωθυπουργό να πάρει το πάντα στο πίσω μέρος του αεροπλάνου όταν θα ταξίδευε στην Ουάσινγκτον, κάτι που η «Σιδηρά Κυρία» αρνήθηκε.

«Ο Λόρδος Ζ ξέρει περισσότερα πράγματα από εμένα για τα πάντα - είμαι βέβαιη ότι μπορεί να κανονίσει αυτά τα πράγματα», είπε τότε η Θάτσερ, αρνούμενη να πάρει μαζί της το χαριτωμένο ζωάκι.