Το… περίφημο κουμπί που απειλεί να πατήσει ο Κιμ φαίνεται πως για τον Αμερικανό πρόεδρο ήταν μια καλή ευκαιρία να κάνει κάποια ειρωνικά σχόλια, απαντώντας πως ο ίδιος έχει ένα μεγαλύτερο «κουμπί».

«Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης μόλις δήλωσε ότι το πυρηνικό κουμπί είναι πάνω στο γραφείο του συνέχεια. Κάποιος στο εξασθενημένο καθεστώς του που πεθαίνει της πείνας να τον ενημερώσει, παρακαλώ, ότι έχω κι εγώ πυρηνικό Κουμπί, που όμως είναι πολύ μεγαλύτερο & πολύ δυνατότερο από το δικό του, και το δικό μου κουμπί λειτουργεί!», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Κιμ για μία ακόμη φορά σε ένα διάγγελμά του ανέφερε πως η χώρα του είναι πλέον ισχυρή πυρηνική δύναμη, ενώ επισήμανε ότι έχει πάντα πάνω στο γραφείο του το «κουμπί» για την εκτόξευση πυρηνικών όπλων.

Βέβαια, έκανε και μία κίνηση σύσφιξης των σχέσεων με τη Νότια Κορέα εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων, κάτι που επίσης σχολιάστηκε με ειρωνείες από τους Αμερικανούς, που υποβάθμισαν την προοπτική των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

«Η Βόρεια Κορέα μπορεί να μιλάει με όποιον θέλει, αλλά οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να το αναγνωρίσουν ωσότου συμφωνήσει να απαλλαγεί από τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει», ανέφεραν επίσημες πηγές των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη.