Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός της πτώσεως πριν από λίγη ώρα ενός δικινητήριου μεταφορικού αεροσκάφους CN-235 των Αεροπορικών Δυνάμεων της γείτονος σε ερημική περιοχή της επαρχίας Isparta (η αρχαιοελληνική πόλη «Η Σπάρτη» της περιοχής).

Συμφώνως με τα τουρκικά μέσα ενημερώσεως, το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενώ ο κυβερνήτης της Isparta Şehmus Günaydın επιβεβαίωσε ότι δύο πιλότοι και ένα μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους σκοτώθηκαν κατά την πρόσκρουση του αεροσκάφους με το έδαφος στην έρημη περιοχή Yalvac της επαρχίας Isparta. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά, όμως στην περιοχή του συμβάντος επικρατούσε πυκνή ομίχλη στη διάρκεια της πτήσεως του αεροσκάφους.

Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της γείτονος όπου επισημαίνεται ότι διασώστες έχουν φτάσει στην περιοχή της πτώσεως και έχουν ανακτήσεις τις σωρούς των μελών του πληρώματος.

«Στις 17 Ιανουαρίου 2018, ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος τύπου CASA CN-235 απογειώθηκε στις 11:03’ από την αεροπορική βάση του Εσκίσεχίρ με δύο πιλότους και έναν τεχνικό, για προγραμματισμένη εκπαιδευτική πτήση. Η επαφή με το αεροσκάφος απωλέστηκε γύρο στις 12:50 σήμερα και αμέσως ξεκίνησε μία επιχείρηση ερεύνης και διασώσεως. Περίπου στις 14:30 μία από τις ομάδες έφτασε στα συντρίμμια του αεροσκάφους στα βόρεια της λίμνης Egirdir, εντοπίζοντας και τα πτώματα των τριών ηρωικών στρατιωτικών μας» σημειωνόταν σχετικώς στην προαναφερθείσα ανακοίνωση.