Στην κατάληψη του όρους Μπουσέιρα, Κιούντε στα κουρδικά, επικεντρώνεται η προσπάθεια του τουρκικού στρατού και των συνεργαζόμενων με τις τουρκικές δυνάμεις ενόπλων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που επιχειρούν στην ελεγχόμενο από τους Κούρδους καντόνι Αφρίν της Συρίας.

Πληροφορίες που έρχονται από την περιοχή περνούν από το φίλτρο της λογοκρισίας και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι έχουν προκαλέσει σημαντικό πλήγμα στον εχθρό.
Τούρκοι αξιωματούχοι πάντως, παραδέχονται ότι ο επιχειρησιακός τους σχεδιασμός έχει μείνει πίσω κατά δύο ημέρες. Οι ίδιο αποδίδουν την καθυστέρηση αυτή αφ’ ενός στις κακές καιρικές συνθήκες στο βουνό, όπου τα μονοπάτια έχουν μετατραπεί σε βάλτο εξαιτίας της βροχής και επικρατεί πυκνή ομίχλη, και αφ’ εταίρου στο γεγονός ότι οι δυνάμεις τους μετά την σχετικά εύκολη είσοδό τους στην περιοχή βρέθηκαν αντιμέτωπες με πυκνά ναρκοθετημένες περιοχές.

Κατά την πέμπτη ημέρα των επιχειρήσεων, σήμερα Τετάρτη, το αρχηγείο των κουρδικών Λαϊκών Δυνάμεων Αυτοάμυνας (YPG) έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό (βλ. φωτογραφίες και βίντεο παρακάτω), στο οποίο εμφανίζονται νεκροί τούρκοι στρατιώτες, οπλισμός που κατασχέθηκε και προσωπικά τους αντικείμενα. Στην ανακοίνωση του YPG γίνεται λόγος για δεκάδες νεκρούς τούρκους στρατιώτες, την ώρα που η τουρκική πλευρά έχει ανακοινώσει το θάνατο μόνο τεσσάρων στρατιωτών της, μεταξύ των οποίων και ένας λοχαγός. Η τουρκική πλευρά ισχυρίζεται επίσης ότι μέχρι την Τετάρτη είχαν σκοτωθεί 268 μαχητές του YPG. Η πληροφορία αυτή ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητη πηγή.

Οι τουρκικές δυνάμεις σε συνεργασία με άντρες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού εισέβαλαν στο Αφρίν από επτά σημεία, δύο από το βορρά στη μεθόριο της τουρκικής επαρχίας Γκαζιάντεπ, πέντε από τα δυτικά στην επαρχία της Αλεξανδρέττας και από ένα σημείο στα ανατολικά στην περιοχή Αζέζ, εντός του κατεχόμενου από την Τουρκία συριακού εδάφους.

Στο διπλωματικό επίπεδο, το θέμα της τουρκικής εισβολής στο Αφρίν συζητήθηκε χτες στο Παρίσι, μεταξύ του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του αμερικανού ομολόγου του Ρεξ Τίλερσον. Όπως αποκάλυψε ο τούρκος υπουργός κατά την επιστροφή του στην Αγκυρα, η Ουάσινγκτον πρότεινε στην Τουρκία τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των συριακών συνόρων, βάθους 30 χιλιομέτρων.