Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ακύρωσε την τελευταία στιγμή συμμεροχή του σε τηλεοπτική εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης Rai την Τετάρτη, με την εφημερίδα La Repubbica να κάνει λόγο για «προβλήματα με την πίεση» του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού. Ο ίδιος όμως ρίχνει τους τόνους και διαμηνύει ότι «ο παππούς είναι καλά» (το προσωνύμιο με το οποίο πλέον ο ίδιος αυσυστήνεται, μέρος της νέας εικόνας του ως «σοφού γέροντα» της ιταλικής πολιτικής).

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της La Repubblica, o πρώην Καβαλιέρε τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζει προβλήματα με αυξομειώσεις της πίεσης και στρες.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι συνεργάτες και γιατροί του Μπερλουσκόνι εξετάζουν το ενδεχόμενο να εισαχθεί σε ιδιωτική κλινική για λίγες ημέρες, προκειμένου να ανακτήσει δυνάμεις, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου.

Ο ίδιος κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός, όμως, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, ότι «είναι μια χαρά στην υγεία του». Υπενθυμίζεται ότι πριν δυο χρόνια, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχε εισαχθεί σε νοσοκομείου του Μιλάνο, όπου και υποβλήθηκε σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς.

Ο ίδιος δεν είναι υποψήφιος για τις βουλευτικές εκλογές, αλλά παίρνει μέρος στην προεκλογική εκστρατεία και το κόμμα του, Φόρτσα Ιτάλια, λαμβάνει το 16% της πρόθεσης ψήφου.