Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ρώτησε τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν για την πορεία της εν εξελίξει έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη μεταξύ της Μόσχας και του επιτελείου του Ρεπουμπλικανού προέδρου πριν από τις εκλογές του 2016, μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο πηγές με γνώση της συνάντησης των δύο ανδρών που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο.

Ο Τραμπ ρώτησε σε εκείνη τη συνάντηση τον Ροζενστάιν, που επιβλέπει την έρευνα του Μιούλερ, αν ο υφυπουργός είναι «στην ομάδα του» (σ.σ.: του Αμερικανού προέδρου), ανέφερε το CNN. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ροζενστάιν εμφανίστηκε έπληκτος από τις ερωτήσεις του Τραμπ, απαντώντας του: «Φυσικά, είμαστε όλοι στην ομάδα σας, κύριε πρόεδρε».

Δεν είναι ξεκάθαρο τι εννοούσε ο Αμερικανός πρόεδρος με τις ερωτήσεις του και πώς τις ερμήνευσε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Στην ίδια συνάντηση, που έγινε πριν την κατάθεση του Ροζενστάιν ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Τραμπ δήλωσε στον υφυπουργό ότι είχε δώσει σε κάποια μέλη της Επιτροπής ερωτήσεις που μπορεί να ρωτούσαν.

Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν σχολίασαν το δημοσίευμα του CNN.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ