Το ποσό των 450.000 ευρώ έδωσε ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος προκειμένου να ενισχύσει την εκστρατεία για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ. Μιλώντας σε βρετανική εφημερίδα, ο Σόρος δήλωσε περήφανος για τη δωρεά, εξηγώντας ότι αγαπά το Ηνωμένο Βασίλειο και ότι η θέση του θα αποδυναμωθεί σημαντικά εκτός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Σημείωσε μάλιστα, και ουσιαστικά επιβεβαιώνεται, ότι στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες θα είναι αντίπαλοι εκεί που ήταν φίλοι. Επίσης, εκτιμά -και όπως φαίνεται επιβεβαιώνεται και σε αυτό- ότι η ΕΕ θα αναπτυχθεί πλέον με υψηλότερους ρυθμούς και η Βρετανία θα μείνει πίσω.

«Οι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι κέρδισαν τους νεότερους, αλλά οι νεότεροι θα πρέπει τώρα να ζήσουν και να υποστούν τις συνέπειες του Brexit» λέει ο 87χρονος επενδυτής με καταγωγή από την Ουγγαρία.

Σημειώνει και κάτι ακόμα πιο σημαντικό: δεν φτάνει η αντιστροφή του 52-48 (το ποσοστό που έλαβε το Brexit σε σχέση με το ποσοστό κατά της εξόδου), χρειάζεται μια ευρύτερη πλειοψηφία, ώστε να πειστεί η Ευρώπη ότι η Βρετανία έχει αλλάξει αντίληψη για την ΕΕ. Μόνο έτσι το Λονδίνο θα αντιμετωπιστεί σοβαρά...