Ο Αμερικανός πρόεδρος την αποκαλούσε «θετή του κόρη». Και εκείνη διαχειριζόταν με μαεστρία τις δύσκολες επαφές του με τα Μέσα Ενημέρωσης, λειτουργώντας ως ένα είδος… κυματοθραύστη ανάμεσα στους δημοσιογράφους, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον ασυγκράτητο Ντόναλντ Τραμπ. «Εύχομαι στον πρόεδρο και τη διοίκησή του τα καλύτερα». Με τη λιτή αυτή φράση, η γοητευτική διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου εγκατέλειψε το νευραλγικό της πόστο.

Είχε προηγηθεί ένα «ροζ» σκάνδαλο και μία μαραθώνια κατάθεση ενώπιον της ειδικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την ενδεχόμενη ανάμειξης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Στην κατάθεσή της –που διήρκεσε 9 ολόκληρες ώρες- η 29χρονη Χικς παραδέχθηκε ότι κατά καιρούς είχε πει μερικά «αθώα ψέματα» για λογαριασμό του Τραμπ. Αρνήθηκε βέβαια ότι αυτά είχαν να κάνουν με την έρευνα για τη Ρωσία το «κακό» όμως είχε ήδη γίνει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος εξοργίστηκε από τη δήλωση της και την επέπληξε . «Πώς μπόρεσες να είσαι τόσο ηλίθια;», φέρεται να της είπε, την ώρα που δημοσίως την αποχαιρετούσε, πλέκοντας της το εγκώμιο. Η αρχή του τέλους φέρεται να γράφτηκε πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο Τύπος αποκάλυψε πως είχε σχέση με τον Ρομπ Πόρτερ, γραμματέα του Λευκού Οίκου, τον οποίο δύο πρώην σύζυγοί του κατηγόρησαν ότι τις κακοποιούσε. Οι κακές γλώσσες μάλιστα επέμεναν μέχρι τέλους ότι ακόμη και η σχέση της με τον Τραμπ δεν ήταν τόσο αθώα. Η ίδια επέλεξε να διατηρήσει χαμηλό προφίλ, η εκρηκτική της παρουσία ωστόσο δύσκολα περνούσε απαρατήρητη. Πρώην μοντέλο και ηθοποιός χωρίς την παραμικρή πολιτική εμπειρία συναντήθηκε για πρώτη φορά με την οικογένεια Τραμπ το 2012, ενώ εργαζόταν για μία εταιρεία δημοσίων σχέσεων.

Δύο χρόνια αργότερα ανέλαβε τις δημόσιες σχέσεις στον όμιλο Τραμπ, εκπροσωπώντας μεταξύ άλλων την εταιρεία ρούχων της Ιβάνκα. Και η ανέλιξή της έκτοτε ιλιγγιώδης. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα αποχωρήσει και επίσημα η Χικς, όμως αυτό αναμένεται να γίνει «τις επόμενες εβδομάδες» δηλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.