«Πολιτικούς κρατούμενους» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της KO του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται εδώ και περίπου ένα μήνα στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Παράλληλα είπε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί πολίτες για να ασκεί πίεση, σημειώνοντας ωστόσο, ότι αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος με τον οποίο πρέπει να λειτουργούμε.

Δεν μπόρεσα να κατανοήσω τον λόγο για τον οποίο ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε μετά τη Σύνοδο της Βάρνας, ότι βλέπει μελλοντική προοπτική της Τουρκίας εντός της ΕΕ, τόνισε.

«Εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο, διότι η Τουρκία απομακρύνεται από τις ευρωπαϊκές αξίες και οι Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές αποτελούν μία ακόμα απόδειξη της απομάκρυνσης της Τουρκίας, η οποία χρησιμοποιεί πολίτες, στην περίπτωση της Ελλάδας στρατιώτες, στην περίπτωση της Γερμανίας δημοσιογράφους, ως πολιτικούς κρατούμενους, για να ασκεί πίεση. Δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να λειτουργούμε», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Protothema.gr.