Χάος επικράτησε στα κεντρικά γραφεία του YouTube στην Καλιφόρνια, όταν μία γυναίκα με όπλο εισέβαλε στο εστιατόριο και άνοιξε πυρ, προκαλώντας πανικό και τη μαζική κινητοποίηση της αστυνομίας. Η γυναίκα αυτοκτόνησε, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, αφού προηγουμένως τραυμάτισε τρία άτομα.

Σύμφωνα με μαρτυρία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η γυναίκα εισέβαλε την ώρα του μεσημεριανού γεύματος και άρχισε να πυροβολεί. Φαινόταν να έχει στόχο «έναν άνθρωπο συγκεκριμένα». Ελάχιστες από τις επιθέσεις με τη χρήση όπλων στις ΗΠΑ διαπράττονται από γυναίκες. 

Το ένα από τα τρία θύματα, ένας άνδρας 36 ετών, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Υπάλληλοι του YouTube αφηγήθηκαν ότι επικράτησε πανικός, καθώς σχεδόν οι πάντες άρχισαν να τρέχουν προς τις εξόδους των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί.

Τα κίνητρα της πράξης; Όσο και αν ακούγεται περίεργο, 39χρονη Νασίμ Αγκντάμ θέλησε να διαμαρτυρηθεί, επειδή το Youtube «έκοψε» τα βίντεό της στην περσική γλώσσα, για παραβίαση των όρων χρήσης. Ακόμα και ένας λογαριασμός της στο Ιnstagram φέρεται να κόπηκε, για παραβίαση των κανόνων ορθής χρήσης. 

Το Youtube ανέβασε αυτό το tweet εξηγώντας τι συνέβη και πώς χειρίζεται την κατάσταση σχετικά με τους τραυματίες:

Ο Τραμπ έσπευσε μέσω Twitter να ευχαριστήσει τις Αρχές για την άμεση ανταπόκρισή τους: