Σε τρεις μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ο τόπος και ο χρόνος της πολυαναμενόμενης συνόδου κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως αυτή δεν θα γίνει στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, στα σύνορα μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας.

Η πιθανή τοποθεσία στην οποία έχει αναφερθεί στο πρόσφατο παρελθόν ο Τραμπ ενδέχεται να είναι η Σιγκαπούρη, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Ο κόσμος δεν πίστευε ότι θα βρεθούμε σε μια κατάσταση όπου θα έχουμε σοβαρές και θετικές επικοινωνίες με τη Βόρεια Κορέα» ανέφερε ο Τραμπ την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, επέστρεφε από την Πιονγκγιάνγκ μαζί με τους τρεις αμερικανούς που κρατούνταν μέχρι σήμερα σε βορειοκορεατικές φυλακές.

«Τι θα συμβεί; Ποιος ξέρει; Έχουμε μια ευκαιρία για κάτι θαυμάσιο για τον κόσμο» πρόσθεσε ο Τραμπ.

Μάτις: Η παρουσία αμερικανικών στρατευμάτων στη Ν.Κορέα δεν αποτελεί μέρος διαπραγματεύσεων με τη Β.Κορέα
Η παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων στη Νότια Κορέα δεν θα αποτελέσει μέρος των αρχικών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα, διευκρίνισε ο υπουργός Άμυνας, Τζιμ Μάτις, εν όψει της προαναγγελθείσας συνόδου κορυφής μεταξύ Τραμπ – Κιμ.

«Αυτό δεν είναι κάτι που θα βρεθεί στο τραπέζι των αρχικών διαπραγματεύσεων» τόνισε ο Μάτις, ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πιστώσεων της Γερουσίας, σημειώνοντας ότι τα 28.500 αμερικανικά στρατεύματα στη χερσόνησο αποτελούν μια «σταθεροποιητική παρουσία».