Αρκετά νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την αιματηρή επίθεση στη Λιέγη του Βελγίου. Οι αρχές συνεχίζουν να εξετάζουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.


Σύμφωνα με πληροφορίες των βελγικών μέσων ενημέρωσης, το όνομα του είναι Μπένζαμίν Ερμάν, είναι 36 ετών και πρόκειται για σεσημασμένο καθώς αποφυλακίστηκε μια εβδομάδα πριν και πιο συγκεκριμένα τη Δευτέρα 21/5. Στη φυλακή βρισκόταν για υπόθεση ναρκωτικών ενώ φαίνεται πως είχε προλάβει να ριζοσπαστικοποιηθεί από ακραία ισλαμιστικά στοιχεία της Λιέγης.

Όλα δείχνουν πως πρόκειται για άλλο ένα κρούσμα ατόμου το οποίο έχει γεννηθεί και ανατραφεί στο Βέλγιο πράγμα που δείχνει τον μετασχηματισμό του φαινομένου της διεθνούς τρομοκρατίας που εξηγεί και την αλλαγή στην τακτική των επιθέσεων ιδιαίτερα από το 2014 και ύστερα.

Νεότερες πληροφορίες για την επίθεση, αναφέρουν πως ο 36χρονος απείλησε από πίσω με μαχαίρι δυο γυναίκες αστυνομικούς έξω από καφετέρια. Τις αφόπλισε, πήρε τα όπλα τους και τις εκτέλεσε εν ψυχρώ.

Προσπαθώντας να διαφύγει, πήρε όμηρο μια γυναίκα υπάλληλο γυμνασίου και κλείστηκε μαζί της στον έκτο όροφο του σχολείου ακριβώς απέναντι από το καφέ που έγιναν τα γεγονότα. Αστυνομικοί τον καταδίωξαν και άρχισε ανταλλαγή πυροβολισμών από τους οποίους έπεσε νεκρή άλλη μια γυναίκα.