Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται κατά πληροφορίες της Washington Post να απέρριψε τη δημοσιοποίηση ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου, η οποία θα απέτινε φόρο τιμής στον εκλιπόντα γερουσιαστή Τζον Μακέιν και να προτίμησε απλά να αναρτήσει ένα σύντομο συλλυπητήριο μήνυμα στη ροή του στον Twitter.

Η εφημερίδα έγραψε ότι οι συνεργάτες του Τραμπ είχαν προετοιμάσει μια ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας πριν από τον θάνατο του Μακέιν, το Σάββατο, με την οποία ο Λευκός Οίκος θα εξήρε τον βετεράνο του πολέμου του Βιετνάμ για τη θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις και την προσφορά του στη Γερουσία.

Όμως ο Τραμπ -ο οποίος το 2015 είχε καταφερθεί με σφοδρότητα εναντίον του Μακέιν επικαλούμενος τα πέντε χρόνια που ήταν αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ και λέγοντας «μου αρέσουν εκείνοι που δεν είχαν αιχμαλωτιστεί»- έδωσε εντολή να μην εκδοθεί αυτή η ανακοίνωση, παρά τις εκκλήσεις της εκπροσώπου του, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, και του προσωπάρχη του, Τζον Κέλι.

«Τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια και τον σεβασμό μου στην οικογένεια του γερουσιαστή Τζον Μακέιν. Οι καρδιές μας και οι προσευχές μας είναι μαζί σας!» ανέφερε ο Τραμπ στην ανάρτησή του στο Twitter.

Οι δύο άνδρες βρίσκονταν σε σύγκρουση ήδη αφότου ο Τραμπ ξεκινούσε την προεκλογική του εκστρατεία, το 2015. Ο Μακέιν είχε επιτεθεί επανειλημμένα στον Τραμπ, στηλιτεύοντας τις πολιτικές του προτάσεις.

Πιο πρόσφατα, είχε επικρίνει τον Τραμπ διότι δεν ζήτησε τον λόγο από τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ δεν έκανε κανένα σχόλιο όταν ο Μακέιν αποφάσισε να διακόψει τη θεραπεία στην οποία υποβαλλόταν για τον καρκίνο στον εγκέφαλο.

Το σύντομο μήνυμά του Τραμπ στο Twitter ήλθε σε ευθεία αντίθεση με τις ανακοινώσεις πρώην προέδρων, Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών (Ομπάμα, Κλίντον, Τζίμι Κάρτερ, Μπους πατήρ και υιός) ξένων ηγετών όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό -ακόμη και της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ.