Βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο δράστης της απαγωγής των δύο αγοριών από το σχολείο τους στην Κύπρο παρουσίασε το Sigmalive. Eν τω μεταξύ, την οκταήμερη κράτηση του 35χρονου υπόπτου για την απαγωγή διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, σύμφωνα με το sigmalive. 

Ο δράστης οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, όπου η διαδικασία ήταν κεκλεισμένων των θυρών, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. 

Ανάμεσα στα στοιχεία-τεκμήρια που κατέθεσαν ενώπιον του Δικαστηρίου οι ανακριτές της υπόθεσης -σύμφωνα με το philenews.com- είναι και μία πλαστική πλαστή ταυτότητα η οποία φέρει τη φωτογραφία του 35χρονου και αναφέρει ότι είναι «Δάσκαλος Δημοτικής Εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα πρόκειται για ταυτότητα που έχει κορδέλα, η οποία περνάει στο λαιμό και την οποία φέρεται να φορούσε ο Νικολάου για να ξεγελάσει παιδιά και να καταφέρει να τα πείσει να τον ακολουθήσουν.

Μεταξύ άλλων κατηγοριών, αντιμετωπίζει αυτές της απαγωγής ανηλίκου.

Σε δηλώσεις του στον κυπριακό ραδιοφωνικό σταθμό «Άστρα», ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, ανέφερε ότι διερευνάται ακόμα το ενδεχόμενο ο 35χρονος να είχε και συνεργάτη, σημειώνοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής, από τις ανακρίσεις δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο.