Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στο γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος στo Γουέστσεστερ της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

Ο μηχανισμός εντοπίστηκε το απόγευμα της Δευτερας από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σπίτι του δισεκατομμυριούχου, αφού δέχτηκαν μία κλήση για ένα «ύποπτο πακέτο».

Όπως επισημαίνεται, ο Σόρος δεν βρισκόταν στην οικία του εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με τους New York Times, πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στο σημείο προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη της συσκευής για προληπτικούς λόγους.

Το θέμα ανατέθηκε στο FBI, το οποίο αρκέστηκε να ανακοινώσει ότι πραγματοποιείται έρευνα. Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν υπήρξε ποτέ κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό η εφημερίδα θυμίζει την πορεία του Τζορτζ Σόρος, αλλά και τη δωρεά στον Τζον Κέρι, ο οποίος το 2004 προσπάθησε να σταματήσει τη δεύτερη θητεία του Τζορτζ Ο. Μπους στον Λευκό Οίκο. Ανεπιτυχώς τελικά.

Ο Σόρος στήριξε τον Μπαράκ Ομπάμα το 2008, αλλά και την Χίλαρι Κλίντον το 2016 στη μάχη της απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ. Όπως γράφει η εφημερίδα, έδωσε πάνω από 25 εκατομμύρια δολάρια.

Και παρά το γεγονός ότι επικρίθηκε έντονα από τους Ρεπουμπλικάνους, ο ίδιος υποστήριξε τότε (και εξακολουθεί να υποστηρίζει) ότι στόχος του είναι να «δυναμώσει» τον αμερικανικό δικομματισμό.