Μόνο εύκολο δεν είναι να είσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας. Όλα δείχνουν όμως πως η Μέγκαν Μάρκλ ή δεν μπορεί να «προσαρμοστεί» στη νέα της ζωή με τίποτα ή είναι τόσο ασυμβίβαστη που θα προκαλέσει μεγάλους και … δυνατούς πονοκεφάλους στο Παλάτι.

Οι λόγοι πολλοί. Οι πιο πρόσφατοι όμως οι εξής:

Η υπερ- χάλαρη

Λίγα μόλις 24ωρα έχει επιστρέψει το νιόπαντρο πριγκιπικό ζεύγος από την 16ημερη περιοδεία τους σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, όμως η γκρίνια για τη συμπεριφορά της άρχισε κιόλας…

Ένα βήμα παραπάνω απ' όσο θα επιτρεπόταν για γαλαζοαίματους φαίνεται να προχώρησε η Μέγκαν Μαρκλ με τις δημόσιες εμφανίσεις της εκεί. Η Δούκισσα του Σάσεξ δέχεται κριτική για τη συνήθειά της να βάζει τα χέρια στις τσέπες κάτι που θεωρείται ανεπίτρεπτο για μέλος της βασιλικής οικογένειας, όπως αναφέρουν οι ειδικοί του πρωτοκόλλου των Ανακτόρων.

Αυτή η πόζα να στέκεται χαλαρή με τα χέρια στις τσέπες δείχνουν ότι είναι πολύ χαλαρή και αντιεπαγγελματίας και δεν αρμόζει σε πριγκιπική εμφάνιση, αναφέρει ένας από τους αρμοδίους, αν και σπεύσει να τη δικαιολογήσει λέγοντας ότι είναι μικρό ατόπημα και μπορεί εύκολα να διορθωθεί στις επόμενες εμφανίσεις της.

"Μπορεί αυτό το ζευγάρι να παρουσιάζεται ως η νέα γενιά της μοναρχίας, να είναι πιο χαλαρή και λιγότερο τυπική στο πρωτόκολλο αλλά το να έχεις τα χέρια στις τσέπες παραείναι προοδευτικό" ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: "Υπάρχει το καλό καθημερινό ύφος και το κακό. Το να βάζεις τα χέρια στις τσέπες παραείναι χαλαρό και εντελώς αντιεπαγγελματικό. Δεν θα ΄ρθει και το τέλος του κόσμου. Είναι απλώς ένα μικρό ατόπημα στους υπέεροχους τρόπους της Μέγκαν και μπορεί εύκολα να διορθωθεί σε μελλοντικές υποχρεώσεις της".

Άλλη ειδικός της ετικέτας των Ανακτόρων και επί της γλώσσας του σώματος τονίζει ότι αυτή η αντιεπαγγελματική συνήθεια της Δούκισσας πηγάζει από την αγάπη της για τη μόδα καθώς της αρέσουν οι φούστες αλά Όντρεί Χέπμπορν.

Η... (αν)ασφαλής

Ένας ακόμη λόγος να μην την «καλοβλέπουν» είναι πως φήμες θέλουν να …σέρνει από τη μύτη τον πρίγκιπα Χάρι τουλάχιστον στο θέμα της ασφάλειας τους.

Πιο συγκεκριμένα η 37χρονη δούκισσα του Σάσεξ αγνόησε το πρωτόκολλο κατά την πρόσφατη περιοδεία με τον πρίγκιπα Χάρι στο εξωτερικό γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους υπεύθυνους για την ασφάλεια της βασιλικής οικογένειας της Γηραιάς Αλβιόνας, που όπως φαίνεται, όχι μόνο αγνοεί το πρωτόκολλο, αλλά συμπαρασύρει και τον πρίγκιπα Χάρι.

Στην πρώτη περιοδεία του λαμπερού ζευγαριού στο εξωτερικό, όπου ο Χάρι και η Μέγκαν επισκέφθηκαν την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και νησιά του νότιου Ειρηνικού, η Μέγκαν Μαρκλ, που είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί, αγκάλιαζε και φιλούσε τους άγνωστους θαυμαστές της, δημιουργώντας έτσι πρόβλημα στους ανθρώπους της ασφάλειάς της. Σύμβουλος του παλατιού σε θέματα ασφάλειας μίλησε για το θέμα στον βρετανικό Τύπο και δήλωσε πως η συμπεριφορά της Αμερικανίδας, πρώην ηθοποιού, όχι μόνο κάνει τους άνδρες της ασφάλειάς της να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση αλλά παράλληλα, οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας περιμένουν και από τα άλλα μέλη της να κάνουν το ίδιο με τη Μέγκαν και όταν αυτό δεν συμβαίνει, οι άνθρωποι απογοητεύονται.

Σύμφωνα με σύμβουλους του παλατιού ένα μέρος του προβλήματος είναι και η απόλυτη αφοσίωση του πρίγκιπα Χάρι στην σύζυγό του. «Δεν ακούει ούτε μια λέξη κριτικής ή μια απλή σύσταση. Ό,τι λέει εκείνη (η Μέγκαν) είναι πάνω από οποιονδήποτε ή οτιδήποτε. Αυτή υπερέχει από τους υπεύθυνους για την ασφάλεια, την οικογένεια ακόμα και από τον πατέρα του», δήλωσε σύμβουλος του παλατιού.

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε σε μια φωτογραφία που ανησύχησε ιδιαίτερα τους βασιλικούς συμβούλους. Στην φωτογραφία ο πρίγκιπας Χάρι κάνει πρόβα την ομιλία του για τους αγώνες Invictus Games σε ένα άδειο στάδιο του Σίδνεϊ ενώ η Μέγκαν Μαρκλ τον ακούει. «Έμοιαζε σαν ένα διευθυντή θεάτρου που κάνει ακρόαση σε έναν νευρικό αλλά πολύ καλό πρωταγωνιστή», ανέφερε σύμβουλος του παλατιού.

Η σπάταλη

Ακόμη ένας παράγοντας – που δεν είχαμε συνηθίσει να ακούμε για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας – είναι και η σπατάλη… Την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό πως η δούκισσα του Σάσεξ έδωσε 130.000 λίρες (148.000 ευρώ) για τις τουαλέτες και τα ρούχα που έβαλε στην 16ήμερη περιοδεία στο εξωτερικό. Χρήματα που πλήρωσε το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, δηλαδή, ο Βρετανός φορολογούμενος.

Οι υπεύθυνοι του παλατιού έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην έμπιστη βοηθό της βασίλισσας, την 49χρονη Σαμάνθα Κοέν. Η βασίλισσα Ελισάβετ απέσπασε από το Μπάκιγχαμ για έξι μήνες την βοηθό της, η οποία μετακόμισε στο παλάτι του Κένσιγκτον μετά τον γάμο της Μέγκαν με τον Χάρι τον Μάιο, ώστε να εκπαιδεύσει τη Μέγκαν Μαρκλ στο νέο της ρόλο. Τώρα, οι σύμβουλοι του παλατιού σκέφτονται να παραμείνει η Σαμάνθα Κοέν στο πλευρό της δούκισσας του Σάσεξ και να την καθοδηγήσει σχετικά με το βασιλικό πρωτόκολλο και την δημόσια εικόνα της.

Μια πόρτα έφερε τη γκρίνια

Αυτές όμως δεν είναι οι μοναδικές φορές που η Μέγκαν Μάρκλ έχει φέρει το Παλάτι σε δύσκολη θέση. Πριν λίγους μήνες η κίνηση της Μέγκαν Μαρκλ να κλείσει μόνη της την πόρτα του αυτοκινήτου – και μάλιστα κατά την πρώτη της σόλο εμφάνιση μετά το γάμο της - προκάλεσε ευμενή αλλά και δυσμενή σχόλια. Το γεγονός είναι αναπάντεχο αλλά και... αφόρητο για πολλούς Βρετανούς – αφού μπορεί για εκατομμύρια θνητούς, να πρόκειται για μια φυσιολογική κίνηση, δεν ισχύει το ίδιο και για την Μέγκαν Μαρκλ, που πλέον ως μέλος της βασιλικής οικογένειας θα πρέπει μάλλον να φερθεί αναλόγως.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, το αυτοκίνητο με την Μέγκαν Μαρκλ φτάνει στο χώρο της Βασιλικής Ακαδημίας και οι αρμόδιοι ανοίγουν τις πόρτες. Η Μέγκαν Μαρκλ χαιρετά ευγενικά και πριν προλάβει κάποιος να κάνει κάτι, κλείνει την πόρτα πίσω της.
Ορισμένοι σχολίασαν θετικά την κίνησή της, λέγοντας ότι είναι προσγειωμένη και ταπεινή. Κάποιοι άλλοι το είδαν πιο σκωπτικά, ότι με την κίνησή της πήρε τη δουλειά κάποιου.

Ωστόσο, πιο επικριτικοί ήταν όσοι γνωρίζουν καλά το βασιλικό πρωτόκολλο. «Εάν είσαι μέλος της βασιλικής οικογένειας, θα πρέπει να έχεις ένα άτομο να ανοίγει και να κλείνει την πόρτα για σένα» είπε ο Γουίλιαμ Χάνσον στο Radio 1 Newsbeat, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι θέμα κύρους, αλλά ασφάλειας.

Παρά τις κατά καιρούς παρασπονδίες που κάνει η νέα Δούκισσα του Σάσεξ, σύμφωνα με τον Χάνσον εξακολουθούν να υπάρχουν ενέργειες που απαγορεύονται αυστηρά, όπως το να βγάζει selfies, να δίνει αυτόγραφα, να ψηφίζει και να διατηρεί προσωπικό λογαριασμό στα social media.