«Τις τελευταίες ημέρες έχω λάβει αναρίθμητες απειλές για τη ζωή μου. Τώρα είμαι στη Βουδαπέστη όπου και ζήτησα πολιτικό άσυλο από τις ουγγρικές Αρχές. Θα παραμείνω πάντα πιστός στην υπόθεση της Μακεδονίας και ποτέ δεν θα την εγκαταλείψω» έγραψε ο κ. Γκρούεφσκι στον λογαριασμό του στο Facebook.

Όπως είναι γνωστό, όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήταν πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και το κόμμα του βρισκόταν στην εξουσία, διατηρούσε στενούς δεσμούς με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Χθες, η αστυνομία της ΠΓΔΜ εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Γκρούεφσκι για έκτιση ποινής φυλάκισης δύο ετών. Ο Νίκολα Γκρούεφσκι καταδικάστηκε στις αρχές Οκτωβρίου σε φυλάκιση δύο ετών για προτροπή σε τέλεση παράνομης πράξης, για μια υπόθεση που αφορά την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.και τον αναζητά στη χώρα, ωστόσο όλες οι προσπάθειες να τον εντοπίσει απέβησαν άκαρπες.

Αστυνομικές δυνάμεις μετέβησαν δύο φορές χθες το βράδυ στο σπίτι του Γκρούεφσκι, στα Σκόπια, προκειμένου να τον συλλάβουν, όμως αυτός δεν βρισκόταν εκεί.

Έπειτα από εικασίες που μετέδωσαν φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης, κατά τις οποίες πιθανόν ο Νίκολα Γκρούεφσκι βρίσκεται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του VMRO-DPMNE, στα Σκόπια, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος επί 14 χρόνια, αστυνομική δύναμη μετέβη αργά χθες βράδυ έξω από τα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έκανε έλεγχο σε διερχόμενα αυτοκίνητα, χωρίς ωστόσο να τον εντοπίσουν.