Προειδοποίηση πως αν το Κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία για το Brexit που η ίδια διαπραγματεύτηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε η Βρετανία θα ωθηθεί στο άγνωστο, απηύθυνε η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι.

«Δεν υπάρχει καμία καλύτερη συμφωνία» είπε η Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Μπορούμε να στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία, να ανταποκριθούμε με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να προχωρήσουμε οικοδομώντας ένα λαμπρότερο μέλλον… ή το κοινοβούλιο μπορεί να επιλέξει να απορρίψει αυτήν τη συμφωνία και να πάμε πίσω στο μηδέν».

«Κανείς δεν γνωρίζει τί θα μπορούσε να συμβεί εάν αυτή η συμφωνία δεν εγκριθεί. Θα άνοιγε την πόρτα σε μεγαλύτερο διχασμό και αβεβαιότητα, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται», ανέφερε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Η Τερέζα Μέι έχει προειδοποιήσει τους βουλευτές ότι εάν απορρίψουν τη συμφωνία για το Brexit, η Βρετανία θα μπορούσε να έλθει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς καμία συμφωνία, κάτι που οι επιχειρήσεις φοβούνται πως θα έπληττε την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.