Αντιδράσεις προκαλεί στην Ιταλία φωτογραφία του υπουργού Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, με οπαδό της Μίλαν, ο οποίος είχε συλληφθεί για διακίνηση ναρκωτικών.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από κάμερα κινητού τηλεφώνου την περασμένη Κυριακή, στην γιορτή για τα πενήντα χρόνια των Ultras, των οργανωμένων φανατικών οπαδών της Μίλαν. Ο Σαλβίνι απαθανατίσθηκε με τον Λούκα Λούτσι, ο οποίος -γράφει η εφημερίδα La Repubblica- πριν από λίγους μήνες συνελήφθη εντός των ορίων έρευνας για διακίνηση ναρκωτικών και καταδικάσθηκε σε δεκαοκτώ μήνες φυλάκιση.

Ο γερουσιαστής Φράνκο Μιραμπέλι του Δημοκρατικού Κόμματος χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό το ότι ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας υποτιμά τόσο φανερά τις έρευνες της Δικαιοσύνης».

«Είμαι υπέρ των έντιμων και ζωντανών φιλάθλων. Η βία δεν με εκφράζει και δεν εκφράζει κανέναν άνθρωπο του αθλητισμού» απάντησε ο Σαλβίνι. Πρόσθεσε ότι «και ο ίδιος έχει λάβει δικαστική κλήση σε απολογία», προφανώς αναφερόμενος στις αποφάσεις του που καθυστέρησαν την αποβίβαση μεταναστών σε λιμάνι της Κάτω Ιταλίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ