Συνεχίζονται οι υψηλοί τόνοι ρητορικής και ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας

Ο Υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ απάντησε στα όσα είπε χθες ο ναύαρχος Αποστολάκης.

Μίλησε για «γαλάζια» πατρίδα τονίζοντας ότι η Τουρκία δεν έχει σκοπό να υποχωρήσει από τα «δικαιώματά» της σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να προστατεύσουμε τη ᾽᾽γαλάζια πατρίδα μας᾽᾽. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα της χώρας και του λαού μας. Είμαστε υπέρ της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας. Όμως στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε από τα δικαιώματα του λαού μας, της Τουρκικής Δημοκρατίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας. Δεν επιτρέπουμε κανένα τετελεσμένο και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο».

Τουρκική ενόχληση από τις δηλώσεις Αποστολάκη - Προκλητικά πρωτοσέλιδα

Νωρίτερα, ενόχληση έχει προκαλέσει στην Τουρκία η δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη ότι «εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε. Και αυτό είναι μία κόκκινη γραμμή που ενστερνίζεται η κυβέρνηση».

Τουρκικές υπερπτήσεις στο Καστελόριζο μόλις έφυγε ο Καμμένος

Δύο τουρκικά F16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο. Συγκεκριμένα μπήκαν στις 8:42 στο FIR Αθηνών, στις 8:43 πραγματοποίησαν, χαμηλή πτήση σε ύψος 4 χιλιάδες πόδια και εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 8:44.