Με την είσοδο και τη διανομή της αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας να μετατρέπεται σε αιχμή της διένεξης της βαθιάς πολιτικής και οικονομικής κρίσης που μαίνεται στη Βενεζουέλα, με τον Νικολάς Μαδούρο να διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει ένα «ανθρωπιστικό σόου» και την είσοδο της αμερικανικής βοήθειας στη χώρα και τον Χουάν Γκουαϊδό να ανακοινώνει την είσοδο της βοήθειας αυτής στις 23 Φεβρουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα ότι εξετάζει «όλες τις επιλογές» για τη Βενεζουέλα, προειδοποιώντας ότι ο Μαδούρο διαπράττει «τραγικό λάθος» εμποδίζοντας την είσοδο της βοήθειας στην χώρα.

«Υπάρχουν πολλές διαφορετικές λύσεις, διαφορετικές επιλογές, εξετάζουμε όλες τις επιλογές» είπε ο Τραμπ από το Οβάλ Γραφείο, υποδεχόμενος τον Κολομβιανό ομόλογό του Ιβάν Ντούκε για να συζητήσουν την πολιτική κρίση στην Βενεζουέλα.

«Έχω σχέδιο Β, και Γ, και Δ, και Ε, και Ζ» είπε ο Τραμπ, χωρίς να επεκταθεί, εκφράζοντας τον σεβασμό του για τον Γκουαϊδό, τον «αληθινό πρόεδρο» της Βενεζουέλας.

Ωστόσο, ο Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Έλιοτ Ένγκελ ξεκαθάρισε ότι το Κογκρέσο δεν θα στηρίξει καμία στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, παρά τις υπόνοιες Τραμπ που αφήνει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

Ο Ένγκελ προειδοποίησε επίσης για τις πιθανές επιπτώσεις στον λαό της Βενεζουέλας των αμερικανικών σαρωτικών κυρώσεων στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία PDVSA.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο al-Mayadeen TV, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο προειδοποίησε ότι «εάν η αμερικανική αυτοκρατορία τολμήσει να αγγίξει ακόμη και μια χούφτα από το έδαφός μας, αυτό θα γίνει ένα νέο Βιετνάμ».