Μπορεί η Αγγλία αυτή τη στιγμή να έχει στραμμένη την προσοχή της στο διαζύγιο με την Ε.Ε, ωστόσο το βρετανικό υπουργείο Άμυνας φαίνεται να προβαίνει σε πιο φουτουριστικά σχέδια για το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκεκριμένα η Μ.Βρετανία εξετάζει την πιθανότητα να εφοδιαστούν οι πεζοναύτες του Πολεμικού Ναυτικού με στολές σαν εκείνη του Iron Man, με σκοπό να εξαπολύουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις κατά εχθρικών σκαφών.

Η ιδέα χρήσης των στολών με τους στροβιλοκινητήρες σε πολεμικές επιχειρήσεις «γεννήθηκε» μετά από μια επίδειξη σε βάση στο Πόρτσμουθ. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τον Βρετανό υπουργό Άμυνας Γκάβιν Ουίλιαμσον, ο οποίος λίγο αργότερα αποκάλυψε τη δημιουργία ενός ταμείου 75 εκ. λιρών για την ανάπτυξη νέας τεχνολογίας. Τα κονδύλια προορίζονται για την ανάπτυξη «αυτόνομων ναρκαλιευτικών σκαφών» για ρομποτικές συσκευές που θα χρησιμοποιούνται σε ναυτικές επιχειρήσεις.

Εκείνο όμως που τράβηξε την προσοχή του υπουργού ήταν η «στολή Iron Man», όπως την αποκαλούν διεθνή ΜΜΕ, μετά την επίδειξη που έκανε πιλότος της ιδιωτικής εταιρείας Gravity που τις κατασκευάζει.

Η στολή που παραπέμπει σε ταινία με σούπερ ήρωες κοστίζει περί 340.000 λίρες και είναι εφοδιασμένη με έξι στροβιλοκινητήρες δύο στην ράχη και από δύο σε κάθε χέρι. Η στολή επιτρέπει στον χρήστη να κάνει μια ελεγχόμενη πτήση σε ύψος έως και τριών χιλιομέτρων με ταχύτητα έως και 80χλμ/ώρα. «Φαντάζεσαι να κάνεις ρεσάλτο σ’ ένα πλοίο;», είπε ο Ουίλιαμσον σε εκπρόσωπο της Gravity, που απάντησε: «Ένα πλοίο που θέλεις να καταλάβεις. Μπορείς να στείλεις δέκα άτομα ταυτόχρονα από διαφορετικά σημεία και ο αντίπαλος θα τους πάρει μυρωδιά μόνον όταν ακούσει έναν αμυδρό θόρυβο από τους στροβιλοκινητήρες».

«Ναι, μπορείς να κάνεις έφοδο απροειδοποίητα. Είναι φανταστικό. Ίσως στο μέλλον να κάνουμε μια μεγάλη παραγγελία», σχολίασε ο υπουργός.

Ωστόσο το όνειρο του υπουργού μπήκε προς το παρόν στο «ντουλάπι», καθώς ο συνεργάτης του ξεκαθάρισε αργότερα ότι η τεχνολογία των συγκεκριμένων στολών δεν είναι ακόμη έτοιμη για χρήση σε πεδία μαχών καθώς προκαλούν μεγάλο θόρυβο κάτι που ακυρώνει το στοιχείο του αιφνιδιασμού.