01:20 Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμάνουελ Μακρόν, ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για τις «υπεράνθρωπες προσπάθειές τους»

00:30 Σώθηκαν οι πύργοι του ναού λένε οι πυροσβέστες, συνεχίζονται οι προσπάθειες για να τεθεί υπο έλεγχο η φωτιά απο περίπου 500 πυροσβέστες

00:20 «Δεν είναι βέβαιο εάν η πυρκαγιά προήλθε απο τις εργασίες συντήρησης» σύμφωνα με την πυροσβεστική

00:00 Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει αποφευχθεί η ολοκληρωτική καταστροφή, θα χρειαστούν τρεις με τέσσερις ώρες για να τεθεί υπο έλεγχο η φωτιά

23:48 Οι αρχές εστιάζουν τις προσπαθειές τους ώστε να μην καταρρεύσει ο βόρειος πύργος του ναού

23:30 Κίνδυνος για ολοκληρωτική καταστροφή λένε οι ειδικοί, ιδιαίτερα κρίσιμη η επόμενη ώρα

23:12 Οι ρίψεις νερού με αεροσκάφη σε αυτού του τύπου το κτίριο θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάρρευση του συνόλου της κατασκευής» ήταν το tweet που ανήρτησε η Πολιτική Προστασία της Γαλλίας, ενώ οι φλόγες συνεχίζουν να κατακαίνε, εδώ και περίπου 2 ώρες, τον καθεδρικό ναό.

23:10 Εισαγγελέας Παρισιού: Έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς

22:52 Γάλλοι πυροσβέστες: Δεν είναι βέβαιο αν η φωτιά μπορεί να τεθεί υπο έλεγχο

22:40 Η Ουνέσκο στέκεται «στο πλευρό της Γαλλίας για την προστασία και την αποκατάσταση αυτής της ανεκτίμητης κληρονομιάς» που αποτελεί ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων, που έχει υποστεί τεράστιες καταστροφές από την πυρκαγιά που μαίνεται, δήλωσε η γενική διευθύντρια της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ, η Γαλλίδα Οντρεΐ Αζουλέ.

Ένα από τα θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του γοτθικού ρυθμού, η Παναγία των Παρισίων συγκαταλέγεται από το 1991 στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

«Η Ουνέσκο παρακολουθεί στενά την κατάσταση», ανέφερε η Αζουλέ.

Το εντυπωσιακό βέλος, η κορυφή του κωδωνοστασίου της Παναγίας των Παρισίων, που νωρίτερα σήμερα τυλίχθηκε στις φλόγες, κατέρρευσε.

Ένας εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι καίγεται όλος ο ξύλινος σκελετός του κτιρίου.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη στέγη του καθεδρικού, όπου υπήρχαν σκαλωσιές λόγω των εργασιών συντήρησης που ήταν σε εξέλιξη, και πολύ γρήγορα επεκτάθηκαν στο βέλος της εκκλησίας.

Η στιγμή που καταρρέει το κωδωνοστάσιο

Στο σημείο έχει φτάσει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνει «Δράστε άμεσα».

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Παρισιού, πρόκειται για μία τεραστίων διαστάσεων καταστροφή, ζητώντας από τους πολίτες και τους τουρίστες, να διευκολύνουν το έργο της πυροσβεστικής, μεγάλη δυναμη της οποίας έχει σπεύσει στο σημείο για την κατάσβεση.