Το έγκυρο αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy έσπασε με τη σειρά του μια "παράδοση" ετών και πήρε για πρώτη φορά θέση σε προεδρικές εκλογές, εκφράζοντας την υποστήριξή του στη Χίλαρι Κλίντον και χαρακτηρίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ "τον χειρότερο υποψήφιο ενός μεγάλου κόμματος" στην αμερικανική ιστορία.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου και η εφημερίδα USA Today έσπασε την παράδοση και τάχθηκε κατά του Τραμπ, τον οποίο χαρακτήρισε "επικίνδυνο δημαγωγό". Δεν έφτασε όμως μέχρι του σημείου να στηρίξει επισήμως την Κλίντον.

Μολονότι "δίνουμε ιδιαίτερη αξία στη σχέση μας με τους αναγνώστες μας, όποιες και αν είναι οι πολιτικές πεποθήσεις τους (...) η αρχισυνταξία του FP σπάει την παράδοση και στηρίζει την Χίλαρι Κλίντον για επόμενη πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών", γράφει στο κύριο άρθρο του το περιοδικό που ειδικεύεται στις διεθνείς σχέσεις.

"Ο κατάλογος με τις αιτίες για τις οποίες ο Τραμπ συνιστά απειλή είναι τόσο μακρύς που προκαλεί σοκ το γεγονός ότι είναι ο υποψήφιος ενός μεγάλου κόμματος για την προεδρία", εξηγεί το περιοδικό. "Η οργή που προκάλεσε πρόσφατα με την απεχθή συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες και η αποκήρυξή του από τόσα πολλά μέλη του ίδιου του κόμματός του καταδεικνύουν την ακαταλληλότητά του" για την προεδρία, συνεχίζει το άρθρο.

Ο επιχειρηματίας "απέδειξε κατ' επανάληψη την άγνοιά του για βασικά θέματα όσον αφορά τις διεθνείς σχέσεις" και επιπροσθέτως δεν έχει το απαραίτητο διπλωματικό ταλέντο.Το FP κατηγορεί τον Τραμπ επειδή χαιρέτισε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ("έναν τύραννο και δημόσιο κίνδυνο") και επειδή μίλησε "ξένοιαστα" για τα πυρηνικά όπλα.

Αντιθέτως, το περιοδικό επαινεί τις "αρετές" της Χίλαρι Κλίντον η οποία, όπως γράφει, είναι έτοιμη να κυβερνήσει τις ΗΠΑ. "Αν εκλεγεί η πρώτη γυναίκα πρόεδρος αυτής της χώρας, όχι μόνο θα πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός (...) αλλά θα εξαλείψει επίσης μια τεράστια απειλή για τις ΗΠΑ: την γκροτέσκα και βαθιά ανησυχητική προοπτική μιας προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ", καταλήγει.