’κουγαν μουσική, γελούσαν και παρατηρούσαν προσεκτικά τους δρόμους της Βερόνα για να εντοπίσουν τον επόμενο στόχο τους, ενώ ανά χείρας κρατούσαν κάμερα και ήταν έτοιμοι να βιντεοσκοπήσουν το κατόρθωμά τους. Μόλις έβλεπαν μια ιερόδουλη στο πεζοδρόμιο γέμιζαν το όπλο με τις πλαστικές σφαίρες και άνοιγαν πυρ ξεσπώντας σε γέλια, ενώ με αγωνία αναζητούσαν το επόμενό θύμα τους.

Ο λόγος για τέσσερις νεαρούς ηλικίας 20-23 ετών, εκ των οποίων και μία γυναίκα, οι οποίοι «διασκέδαζαν» πυροβολώντας πόρνες και τρανσέξουαλ στους δρόμους της ιταλικής πόλης.

Η τετραμελής ομάδα, όμως, που έβγαινε στο… κυνήγι με το αυτοκίνητο ενός εξ αυτών, στάθηκε άτυχη όταν σε μία από τις βραδινές περιπλανήσεις ενεπλάκη σε αυτοκινητικό ατύχημα, με αποτέλεσμα οι τοπικές αρχές να τους σταματήσουν.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Tgcom.it, αφού οι τέσσερίς τους κλήθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, οι αξιωματούχοι ανακάλυψαν το βίντεο που είχαν προηγουμένως γυρίσει με τις επιθέσεις.

«Θέλαμε να διασκεδάσουμε λίγο», ήταν όσα υποστήριξε ένας από τους τέσσερις στους αστυνομικούς.

Στο μεταξύ ο οδηγός και ο νεαρός που κρατούσε το όπλο κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν θα απαγγελθούν κατηγορίες και στους άλλους δύο.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Βερόνα ακούγεται ο ήχος από τη ρίψη σφαιρών, καθώς και οι οδηγίες που δίνει ο συνεπιβάτης στον οδηγό για να ελαττώσει ταχύτητα ώστε να πλησιάσει στην ιερόδουλη.

Ένα από τα θύματα των τεσσάρων φοιτητών μίλησε στην εφημερίδα Corriere Veneto, λέγοντας πως τρομοκρατήθηκε όταν δέχθηκε τα πυρά από το διερχόμενο αυτοκίνητο.

Η Μαρία, τρανσέξουαλ από τη Βραζιλία, δήλωσε πως χτυπήθηκε στο θώρακα και το κεφάλι ενώ μιλούσε στο τηλέφωνο με τη μητέρα της.

Όπως εξήγησε, μόλις πέρασε ο φόβος, εξοργίστηκε και σκέφτηκε να τους ακολουθήσει, να σημειώσει τον αριθμό κυκλοφορίας και να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία.

Πράγματι, η Μαρία, η οποία λίγη ώρα πριν είχε γίνει μάρτυρας και άλλης επίθεσης σε συνάδελφό της, μπήκε στο αμάξι της και ακολούθησε το αυτοκίνητο των νεαρών, με αποτέλεσμα να τους πλησιάσει τόσο πολύ ώστε να προκαλέσει ατύχημα.

Όταν έφτασε η αστυνομία, η Μαρία κατέθεσε αυτό που είχε συμβεί, αποκαλύπτοντας στους ένστολους ότι ο ένας επιβάτης κρατούσε κάμερα, στοιχείο που οδήγησε στην ανακάλυψη του βίντεο.

«Δε μπορώ να εξηγήσω τον λόγο της συμπεριφοράς τους. Δεν είναι μικρά παιδιά. Θα περίμενα να είναι πιο ώριμοι. Φοβάμαι πολύ στη Βερόνα και σκέφτομαι να αλλάξω πόλη. Αν η πορνεία ήταν νόμιμη δε θα συνέβαιναν τέτοια πράγματα. Δε διασκεδάζω να βρίσκομαι στους δρόμους μέσα στο κρύο περιμένοντας τους πελάτες, αλλά ζω από αυτή τη δουλειά. Θα ήμουν ευτυχής να πλήρωνα φόρους για να έχω νιώθω προστατευμένη στην εργασία μου», δήλωσε η Μαρία.