Μια προειδοποίηση για βόμβα διέκοψε χθες το βράδυ τη γιορτή που είχε οργανωθεί από την Τράπεζα Ρότσιλντ κοντά στη Φραγκφούρτη για τα 70α γενέθλια του πρώην καγκελαρίου Γκέρχαρντ Σρέντερ παρουσία του ρώσου πρεσβευτή, αναφέρουν σήμερα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Χθες, Δευτέρα, το βράδυ, ο Σρέντερ, ο οποίος έκλεισε τα 70 στις 7 Απριλίου, συμμετείχε μαζί με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στη Γερμανία Βλαντίμιρ Γκρίνιν σε αυτή τη δεξίωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Κρόνμπεργκ, στην περιφέρεια της Φραγκφούρτης.

Σε ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε γύρω στις 20:30 (ώρα Ελλάδας), διατυπώθηκε η απειλή για ένα «τρομακτικό γεγονός» στη διάρκεια της βραδιάς, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πολλά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το περιοδικό Spiegel στον ιστότοπό του, και η εφημερίδα Bild, έκαναν λόγο για μια προειδοποίηση για βόμβα.

Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε και ερευνήθηκε από την αστυνομία πριν αρθεί ο συναγερμός και οι προσκεκλημένοι επιστρέψουν, γύρω στις 00:30 (ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την αστυνομία.

Η φιλία του πρώην επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και το γεγονός ότι υπερασπίζεται τη ρωσική πολιτική στην ουκρανική κρίση έχουν προκαλέσει προσφάτως πολλές επικρίσεις στη Γερμανία.

Ο Σρέντερ, καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 ως το 2005, είναι πρόεδρος του συμβουλίου παρακολούθησης του Nord Stream, του αγωγού φυσικού αερίου που συνδέει τη Ρωσία με την Ευρώπη μέσω της Βαλτικής.

Στα τέλη Απριλίου, μια προηγούμενη γιορτή για τα γενέθλια του Σρέντερ με χορηγό το Nord Stream και με τη συμμετοχή του Πούτιν είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Οι φωτογραφίες ενός Σρέντερ όλο χαμόγελα να αγκαλιάζει με θέρμη τον ρώσο πρόεδρο βγαίνοντας από το αυτοκίνητό του μπροστά από το μέγαρο Γιουσούποφ της Αγίας Πετρούπολης, είχαν κάνει το γύρο του κόσμου, ωθώντας τη γερμανική κυβέρνηση να πάρει αποστάσεις από τον πρώην καγκελάριο.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την Κυριακή από την εφημερίδα Die Welt, ο Γκέρχαρντ Σρέντερ είχε δηλώσει πως η ΕΕ είναι η κύρια υπεύθυνη για την ουκρανική κρίση, καθώς υποχρέωσε το Κίεβο να επιλέξει ανάμεσα σ' ένα μέλλον με την ΕΕ ή με τη Ρωσία.