Επίσημη επίσκεψη στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νικόλα Γκρούεφσκι, προκειμένου να έχει συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας ’ντερς Φογκ Ράσμουνσεν, ο οποίος μάλιστα έσπευσε να τον υποδεχτεί και στην είσοδο του κτιρίου της Συμμαχίας. 

Μεγάλη τιμή βεβαίως για τον Σκοπιανό, που επιβάλλεται από το πρωτόκολλο, αλλά ως εκεί. Ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ, αφού τον ευχαρίστησε «για την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ ΝΑΤΟ και πΓΔΜ», όπως χαρακτηριστικώς αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο τύπου, συζήτησέ μαζί του θέματα «διμερούς ενδιαφέροντος» και επί της ουσίας απολύτως τίποτα.

Και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού πρακτικώς η χώρα του, ηθελημένως, δεν φροντίζει να πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η ίδια η Συμμαχία. Εκτός βεβαίως και του διμερούς ζητήματος της ονομασίας με την Ελλάδα. Αυτό είναι βεβαίως – τύποις – μια «άλλη υπόθεση», που όμως επηρεάζει και αντανακλά τα πάντα. 

Και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί ο κ. Γκρούεφσκι, τόσο καλύτερο για τον ίδιο, την κυβέρνησή του και τον λαό της γειτονικής μας χώρας.

Λ.Σ.Μ.